Web Toolbar by Wibiya Πώς να κάνετε ασφαλή τον κήπο για το σκύλο σας ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πώς να κάνετε ασφαλή τον κήπο για το σκύλο σας

Ο σκύλος δεν αρκεί να είναι ελεύθερος στον κήπο για να είναι ασφαλής! Διαβάστε συμβουλές για να του προσφέρετε πραγματική ασφάλεια.

1) Μερικά φρούτα και φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους. Αποφύγετε τα αβοκάντο και περιφράξτε τυχόν κάκτους. Συμπτώματα δηλητηρίασης είναι ο εμετός και η διάρροια.

2) Για να μην χαλάσει ο σκύλος τα λουλούδια σας, φυτέψτε κοντά τους τριαντάφυλλα ή λεβάντα. Η μυρωδιά τους απωθεί φυσικά τα σκυλιά. Η καλύτερη λύση είναι η περίφραξη των φυτών.

3) Σιγουρευτείτε ότι η περίφραξη του κήπου, η μάντρα κλπ είναι σε όλα τα σημεία σωστή και ψηλή, χωρίς τρύπες απ όπου μπορεί να φύγει το ζώο και να χαθεί!

4) Αν το γκαζόν σας είναι ξηρό, αυτό μάλλον οφείλετε στα ούρα του σκύλου. Δημιουργήστε περιοχές ''τουαλέτας'' όπου θα μπορεί ο σκύλος να κάνει την ανάγκη του σε χώμα και εκπαιδεύστε τον μέχρι να το μάθει.

5) Και οι πατημασιές του σκύλου επηρρεάζουν το γκαζόν, όπως και όταν το πατά ο άνθρωπος. Δημιουργήστε χώρους με πλάκες και τσιμέντο για να παίζει ο σκύλος και μην σκέφτεστε μόνο την ομορφιά του γρασιδιού. Κάπου πρέπει να παίξει κι αυτός!

6) Τοποθετήστε το σπιτάκι του σκύλου σε μέρος με υπόστεγο όπου θα προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες (ήλιος, βροχή κλπ).

7) Για το καλοκαίρι, θυμηθείτε ότι τα σκυλιά χρειάζονται σκιά! Μία μεγάλη ομπρέλα, ψηλά δέντρα και διαθέσιμο πόσιμο νερό σε σκιερό μέρος είναι πάντα αναγκαία για το σκύλο μας.
8) Αν ο σκύλος σας σκάβει παντού στον κήπο, χρησιμποιήστε βαριές πέτρες για να του κόψετε την κακή συνήθεια στα σημεία που επιμένει να ψάχνει.
adespoto.gr