Web Toolbar by Wibiya Νοηματική για σκύλους; ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Νοηματική για σκύλους;

Νοηματική για σκύλους ;Tελικά αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πως τα σκυλιά έχουν περισσότερες ειδικές ικανότητες από όσες μπορούμε να φανταστούμε.

Σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ένας κουφός σκύλος φυλής dachshund που ακούει στο όνομα Σπάρκι, κατάφερε να μάθει ορισμένες λέξεις στη νοηματική γλώσσα.Οι πρώτες λέξεις που έμαθε ήταν «ξάπλωσε» και «κάθισε». Μετά από αυτό οι υπάλληλοι μετέφεραν τον σκύλο και σε ένα σχολείο κωφάλαλων προκειμένου να δούνε αν μπορεί να αναγνωρίσει μεγαλύτερο πλήθος λέξεων που θα μπορέσουν να κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη.

Επιπλέον , το σωφρονιστικό ίδρυμα καλεί πλέον τους κρατούμενος να λάβουν μέρος στο «πρόγραμμα εκμάθησης νοηματικής» στο κουφό σκυλάκι γεγονός που έχει επιδράσει θετικά στην ψυχολογία τους και κάνει την επανένταξη τους στο μέλλον στο κοινωνικό σύνολο να φαντάζει πιο εύκολη.
Το δρόμο του Σπάρκι φαίνεται πως ακολουθεί ένα ακόμη σκυλάκι με προβλήματα ακοής (ο Πίτι) και είναι ο δεύτερος σκύλος που συμμετέχει στο πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

diagnovet