Web Toolbar by Wibiya Οι κρίσεις στα υπερήλικα σκυλιά-Πώς να τις αντιμετωπίσετε ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι κρίσεις στα υπερήλικα σκυλιά-Πώς να τις αντιμετωπίσετε

Όταν προκύπτουν κρίσεις σε ηλικιωμένα σκυλιά (άνω των 7-9 ετών) υπάρχει σίγουρα κάποια υποβόσκουσα αιτία, όπως η νεφρική ανεπάρκεια ή του συκωτιού ή ίσως και πρόβλημα στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με νευρολόγο κτηνίατρο, χρειάζονται αμέσως εξετάσεις αίματος. Αν όμως αυτές δεν δείξουν κάτι (πράγμα θετικό), μπορεί να υπάρχει κάποιος μικρός όγκος.

Δεν θα πρέπει να περιμένετε για την επόμενη κρίση, γιατί αυτό σημαίνει ότι ο όγκος μεγαλώνει οπότε δεν θα μπορεί να χειρουργηθεί εύκολα.

Καλό είναι να βρείτε έναν εξειδικευμένο κτηνίατρο και να κάνετε μία Mαγνητική Τομογραφία.

Οι κρίσεις στο σκύλο μπορεί να οφείλονται και σε επιληψία, όπου οι κρίσεις δεν έχουν προφανή εξήγηση. Αυτές οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με φάρμακα αν γίνουν συχνές. Όμως οι κρίσεις επιληψίας είναι συχνότερες σε νεότερα σκυλιά κυρίως.

Αν η μαγνητική δείξει ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση θα πρέπει με τον κτηνίατρο να αποφασίσετε αν θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να σημειωθεί κάποια κρίση ακόμα ή αν θα πρέπει να λάβετε μέτρα πρόληψης.

Θυμηθείτε:
Για ενήλικα σκυλιά, θα πρέπει να γίνονται οι εξετάσεις 2 φορές το χρόνο, Μάιο-Ιούνιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο, ειδικά εξέταση για λεϊσμάνια, ερλίχια.
Για υπερήλικα σκυλιά,άνω των 8 ετών, οι παραπάνω εξετάσεις αλλά και βιοχημικές όπως γλυκόζη, ουρία, κρεατινίνη και ηπατικά ένζυμα, 2 φορές το χρόνο.
Για γάτες άνω των 7 ετών, επίσης καλό θα ήταν να γίνονται εξετάσεις αίματος τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.

adespoto.gr