Web Toolbar by Wibiya Προγραμματίστε τις διακοπές σας, μαζί με το ζωάκι σας! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Προγραμματίστε τις διακοπές σας, μαζί με το ζωάκι σας!

''Δεν μπορώ να φύγω, έχω σκύλο''. Κι όμως, οι διακοπές με το ζωάκι μας θα πρέπει να είναι χαρά και ευκαιρία για παιχνίδια μαζί του. Διαβάστε συμβουλές !

*Αν ταξιδέψετε οδικώς, θα πρέπει να έχετε υπό έλεγχο τα ζώα σας, είτε σε κλουβάκι, είτε δεμένα με ζώνη για κατοικίδια. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας χαρτί ή πετσέτα σε περίπτωση που κάνει εμετό, πράγμα φυσιολογικό για μεγάλες αποστάσεις. Καλό θα είναι να στρώσετε στο πίσω κάθισμα ένα κάλυμμα ή ένα παλιό σεντόνι. Μην έχετε το ζώο σας στο πορτ μπαγκάζ φυσικά. Αν το ζωάκι σας δεν είναι συνηθισμένο στις μεγάλες αποστάσεις, μπορείτε να διαλέξετε κοντινό προορισμό ενώ αν δεν έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο, απλά φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ενώ αν είναι σκυλάκι βγάλτε το με το λουρί του για την ανάγκη του ανά 2-3 ώρες.

*Σκεφτείτε το μέρος που θα πάτε και αν ταιριάζει σε εσάς και το ζώο σας. Θα πρέπει να έχει παραλίες, κυρίως ''ερημικές'' για να πηγαίνετε με το σκύλο σας χωρίς πρόβλημα και το ξενοδοχείο να δέχεται ζώα. Ρωτήστε στο τηλέφωνο πριν την κράτηση. Αν έχετε μαζί γάτα, φροντίστε να μην υπάρχει τρόπος ''διαφυγής'' από το μπαλκόνι του δωματίου και ζητήστε να μην μπει κανείς στο δωμάτιο (πχ καμαριέρα).

*Σεβαστείτε όσους δεν έχουν ζώα. Μην παίρνετε το ζώο σας μαζί στα εστιατόρια. Διαλέξτε πρόχειρο φαγητό ή τραπέζια στο δρόμο. Έχετε πάντα μαζί σας σακουλάκι για τις ακαθαρσίες του ζώου σας.

*Σιγουρευτείτε ότι το ζώο σας έχει microchip και ταυτότητα με το τηλέφωνό σας. Αν τρομάξει από οτιδήποτε και το σκάσει θα πρέπει να έχει πάνω του τα στοιχεία σας.

adespoto