Web Toolbar by Wibiya Το Abu Dhabi στείρωσε 5.000 αδέσποτους σκύλους και γάτες ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Abu Dhabi στείρωσε 5.000 αδέσποτους σκύλους και γάτες

Το θέμα των στειρώσεων αδέσποτων ζώων απασχολεί τελευταία χώρες της Μέσης Ανατολής , όπου σκύλοι και γάτες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα και δεινοπαθούν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Ένα νέο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Abu Dhabi έγινε το έναυσμα για κινητοποίηση από άλλες χώρες της Μ.Ανατολής. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα...

οι ασχολούμενοι με την ευημερία των ζώων προσπάθησαν και προσπαθούν να βρουν λύσεις για την παύση εγκατάλειψης κατοικίδιων και τη στείρωσή όσων είναι ήδη στους δρόμους, ώστε να αρχίσει να μειώνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων.
Μάλιστα πριν κλείσει το 2011 διεξήχθη στο Abu Dhabi ένα συνέδριο και μια συνέντευξη Τύπου για την Ευημερία των Αδέσποτων Ζώων, στο οποίο αναφέρθηκε ότι 5.000 αδέσποτοι σκύλοι και γάτες στειρώθηκαν τους πρώτους μήνες του προοηγούμενου χρόνου, σε σχέση με το 2010 όπου στειρώθηκαν 2.285 αδέσποτα ζώα.
Εξήγησαν τον τρόπο που φρόντισαν όλα αυτά τα ζώα και το πως τα τοποθέτησαν σε ειδικά καταφύγια και τα προώθησαν για υιοθεσίες. Τα στειρωμένα ζώα υιοθετήθηκαν ευκολότερα, όπως διευκρίνισαν στη συνέντευξη.
Επίσης ανέφεραν ότι μπήκαν microchips σε όλα τα αδέσποτα που στειρώθηκαν, ενώ το πρόγραμμα αυτό επιχορηγήθηκε και από την WSPA.
Να σημειωθεί ότι στη Μέση Ανατολή γενικά τα αδέσποτα ζώα ή πιάνονται και ευθανατώνονται στη συνέχεια ή σκοτώνονται επί τόπου στους δρόμους.
Οι στειρώσεις έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα. 


animalspress