Web Toolbar by Wibiya Αγχος αποχωρισμού: Τι μπορείτε να κάνετε ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αγχος αποχωρισμού: Τι μπορείτε να κάνετε

Για μικρά προβλήματα άγχους αποχωρισμού, οι απλές τεχνικές που ακολουθούν μπορούν να είναι ό,τι χρειάζεστε για να ελαχιστοποιήσετε το πρόβλημα.
  • Μπορείτε να προγραμματίστε να έχετε κάθε μέρα χρόνο για άσκηση και παιχνίδι του σκύλου σας και να του δίνετε την αμέριστη προσοχή σας. Ένα ευτυχισμένο σκυλί είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει πρόβλημα.Να παρέχετε στο σκύλο σας πολλά παιχνίδια, ειδικά αν του αρέσει να μασουλάει πράγματα. Θα τον εμποδίσει από το να μασουλάει (και να καταστρέφει) πράγματα του σπιτιού και άλλα υπάρχοντά σας.
  • Αν του αρέσει να σκάβει, σχεδιάστε ένα σημείο στην αυλή όπου θα επιτρέπεται να σκάβει όσο λείπετε.
  • Μην κάνετε τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις σας έντονες. Για παράδειγμα, όταν επιστρέφετε στο σπίτι, αγνοήστε το σκύλο για τα πρώτα λεπτά, μετά χαϊδέψτε τον ήρεμα. Μπορεί να είναι δύσκολο για σας, αλλά είναι σημαντικό.
  • Αφήστε στο σκύλο ένα κομμάτι από ρούχο σας, το οποίο έχει τη μυρωδιά σας, όπως μια παλιά μπλούζα με την οποία κοιμηθήκατε πρόσφατα.

Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, αυτές οι τεχνικές πρέπει να εφαρμόζονται μαζί με τεχνικές απευαισθητοποίησης, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι η πιο αποδεκτή μέθοδος για να αντιμετωπιστεί το άγχος αποχωρισμού. Αυτού του είδους η αντιμετώπιση εμπεριέχει προγραμματισμένες αποχωρήσεις και συστηματική διαδικασία, ώστε να συνηθίσει ο σκύλος σας να μένει μόνος, ενώ τον εκθέτετε σε πολλές, συχνές, σύντομες αναχωρήσεις. Στην αρχή πρέπει να αφήνετε το σκύλο μόνο μονάχα για μικρά διαλείμματα (δευτερόλεπτα έως λεπτά), έτσι ώστε να προλαβαίνετε να επιστρέφετε πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα. Πρέπει να παρατηρείτε προσεκτικά το σκύλο για συμπτώματα άγχους ή υπερβολικού καλωσορίσματος κατά την επιστροφή σας. Αν κανένα από αυτά δεν εκδηλώνεται, μπορείτε σταδιακά να αυξάνετε το διάστημα που ο σκύλος μένει μόνος, μέχρι να φτάσετε τη 1μιση ώρα, και σε αυτό το σημείο πλέον θα μπορεί ο σκύλος να μένει μόνος για αρκετές ώρες. Έχετε υπ' όψιν σας ότι η αναχώρηση και η επιστροφή θα πρέπει να διατηρηθούν όσο πιο ήσυχες γίνεται, ώστε να αποφύγετε να εξιτάρετε το σκύλο. Ο σκύλος σας δεν πρέπει ούτε να λαμβάνει ειδική προσοχή πριν φύγετε, ούτε να επιβραβεύεται όταν επιστρέφετε.

petcorner.gr, ourdogs.gr

Διαβάστε επίσης περισσότερα για το Άγχος αποχωρισμού