Web Toolbar by Wibiya Αλλεργίες σκύλων ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αλλεργίες σκύλων

Αλλεργίες σκύλων - Dog Allergies     Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχει τις αλλεργίες του. Οπότε όλοι γνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό  και πόσο εκνευριστικό είναι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα σκυλάκια μας, όπου και εκεί οι περιβαλλοντικές συνθήκες - ουσίες παίζουν τον ρόλο τους στην αλλεργική τους αντίδραση.  Η αλλεργία μπορεί να προέλθει από φαγητό ή από το περιβάλλον και μπορεί να γίνει πολύ απειλητική.     Παρακάτω θα αναφέρουμε τις πιο κοινές αλλεργίες που έχουν τα κατοικίδια μας.

     1.  Αλλεργία επαφής: είναι η αλλεργία που μπορεί να προκληθεί από τα υλικά που είναι φτιαγμένα το κρεβατάκι του, το περιλαίμιο για τους ψύλλους ή άλλα αντικείμενα που είναι σε στενή επαφή μαζί του. Εμφανίζεται στο δέρμα και είναι κάπου συγκεκριμένα.

     2.  Αλλεργία ψύλλων: είναι η αλλεργία που προκαλείται από τσιμπήματα ψύλλων. Είναι η πιο κοινή αλλεργία που υπάρχει και οφείλεται στο σάλιο που αφήνει ο ψύλλος στο δέρμα του σκύλου, όταν τον δαγκώνει. Εμφανίζεται στο δέρμα με μικρούς ερεθισμούς και κνησμούς. Μπορεί να προκληθούν όμως σοβαρότερες λοιμώξεις από αυτήν, λόγω βακτηρίων που εισχωρούν στο ανοιχτό δέρμα.

     3.  Αλλεργία βακτηρίων: είναι η αλλεργία που προκαλείται από διαφορετικά είδη σταφυλόκοκκου. Αυτά υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά όταν ο σκύλος είναι υγιής,  με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν τον βλάπτει.

     4.  Τροφική αλλεργία: είναι η αλλεργία που προκαλείται από ουσίες και τρόφιμα που καταναλώνουμε. Δεν είναι πολύ κοινή αλλεργία, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη. Πρέπει λοιπόν να δούμε σε ποια φαγητά είναι αλλεργικός για να μην του τα δίνουμε, για να ενισχύσουμε την υγεία του γενικότερα, την ευεξία του και την μακροζωία του.

     5.  Αλλεργίες εισπνοής: είναι η αλλεργία που προκαλείται από όλες τις εισπνεόμενες ουσίες που και στον άνθρωπο προκαλούν αλλεργίες, όπως γύρη και σκόνη. Εμφανίζεται συχνά και τα συμπτώματα του δεν είναι ίδια.

webpet.gr