Web Toolbar by Wibiya Μύθοι και Πραγματικότητα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μύθοι και Πραγματικότητα

Μύθοι και Πραγματικότητα
    Υπάρχουν αρκετές απόψεις για τα σκυλιά που είναι απλά ΜΥΘΟΙ παρόλα αυτά διαδίδονται συνεχώς και ακατάπαυστα. Αποτέλεσμα αυτής της διάδοσης είναι η παραπληροφόρηση και ο σχηματισμός λανθασμένων απόψεων σχετικά με τους τετράποδους φίλους μας. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι μύθοι; Διαβάστε παρακάτω!!

1. Οι σκύλοι πρέπει να γεννήσουν πριν στειρωθούν
Μύθος. Οι σκύλοι που γέννησαν πριν στειρωθούν δεν αποφεύγουν τους κινδύνους κάποιας ασθένειας. Αντίθετα, οι στειρωμένοι σκύλοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του στήθους και μόλυνση της μήτρας

     2. Οι σκύλοι είναι άρρωστοι όταν η μύτη τους είναι ζεστή
Μύθος. Η θερμοκρασία της μύτης ενός σκύλου δε δείχνει πόσο υγιής ή άρρωστος είναι. Προκειμένου να βρείτε τη θερμοκρασία του σκύλου σας, πρέπει να τον θερμομετρήσετε. Η φυσιολογική θερμοκρασία τους είναι 38 - 39 βαθμοί Κελσίου.

     3. Τα ημίαιμα σκυλιά είναι πιο υγιή από τα καθαρόαιμα
Μύθος. Και τα καθαρόαιμα και τα ημίαιμα μπορούν να αρρωστήσουν. Η μόνη διαφορά είναι πως τα ημίαιμα δεν φέρουν τις γενετικές ασθένειες που φέρουν συχνά τα καθαρόαιμα λόγω της μαζικής εκτροφής τους με κλειστές γραμμές.

     4. Οι χαρούμενοι σκύλοι κουνάνε την ουρά τους
Αυτό κάποιες φορές είναι αλήθεια, παρόλα αυτά μπορεί να κουνάνε την ουρά τους και επιθετικά σκυλιά. Το κούνημα της ουράς μπορεί να σημαίνει χαρά αλλά και νευρικότητα. Γι’αυτό πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και άλλα σωματικά δείγματα με τα οποία ένας σκύλος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

     5. Τα αρσενικά σκυλιά σηκώνουν μόνο το πόδι τους για να ουρήσουν
Μύθος. Αυτό μπορεί να το κάνουν και τα θηλυκά σκυλιά. Τα κυριαρχικά θηλυκά σκυλιά το σηκώνουν το πόδι τους για να ουρήσουν προκειμένου να επιβληθούν σε άλλους σκύλους..

     6. Τα αποφάγια μας είναι σωστή τροφή για σκύλους
Μύθος. Το λίπος και τα κόκαλα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία του σκύλου. Προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα και τα κόκαλα μπορεί να φράξουν τον πεπτικό τους σύστημα.

     7. Οι σκύλοι προτιμούν τα γευστικά φαγητά
Μύθος. Οι σκύλοι έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης απ’ ότι την αίσθηση της γεύσης οπότε η προτιμώμενη τροφή επιλέγετε βάση της μυρωδιάς.

     8.Οι σκύλοι θα σας δείξουν πότε είναι άρρωστοι
Μύθος. Οι σκύλοι λόγω του ένστικτου της επιβίωσης δε θα εκδηλώσουν την ασθένεια τους. Αν σας το εκδηλώσουν σημαίνει ότι η ασθένεια τους έχει προχωρήσει πολύ.

     9. Οι σκύλοι που ζούνε μέσα σε σπίτι δεν κολλάνε μεταδοτικές ασθένειες
Μύθος. Μπορούν να κολλήσουν ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια ή ακόμα και μικρόβια από εμάς.

     10. Οι σκύλοι γλύφουν τα περιττώματα τους ή άλλων σκύλων λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών
Τα ακριβή αίτια που το κάνουν αυτό δεν είναι γνωστά. Κάποιοι κτηνίατροι πιστεύουν ότι το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή μας. Παρόλα αυτά, οι σκύλοι πρέπει να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή.

     11. Οι σκύλοι και οι γάτες είναι εχθροί
Μύθος. Κάθε ζώο έχει την προσωπικότητα του. Υπάρχουν γάτες και σκύλοι που είναι αχώριστοι φίλοι. Άλλες φορές είναι εχθροί.

     12. Οι γηραιότεροι σκύλοι δεν εκπαιδεύονται
Οι σκύλοι όπως και οι άνθρωποι, μαθαίνουν να έχουν κάποια συμπεριφορά η οποία δεν αλλάζει εύκολα όταν μεγαλώσουν.

     13. Οι σκύλοι επιτίθενται στα αφεντικά τους, όταν τρώνε ωμό κρέας
Μύθος. Αρκετοί κτηνίατροι συνιστούν διατροφή με ωμό κρέας αρκεί να είναι απαλλαγμένα από ασθένειες.

webpet.gr