Web Toolbar by Wibiya Εξετάζοντας το κουταβάκι μας ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Εξετάζοντας το κουταβάκι μας

Εξετάζοντας το κουταβάκι μας     Τα σκυλάκια απαιτούν μεγάλη φροντίδα, διαδικασία που πρέπει να είναι απολαυστική για τα ίδια αλλά και για το αφεντικό του. Υπάρχουν τακτικές «αγγαρείες» που πρέπει να γίνουν για να έχουμε ένα δυνατό και ευτυχισμένο, για πολλά χρόνια, κατοικίδιο.   Η συχνή εξέταση του κουταβιού μας, είναι το πρώτο στη λίστα των προτεραιοτήτων μας. Βέβαια αν παρατηρήσουμε κάτι ασυνήθιστο επικοινωνούμε κατευθείαν με τον κτηνίατρο.

     Πώς όμως κάνουμε την εξέταση αυτή? Ποια είναι τα σωστά βήματα-σημεία?

•    το κορμάκι του. Πρέπει να είναι σφιχτό, ήρεμο και να μην δείχνει πόνο.
•    το αυτί. Σηκώνουμε το πτερύγιο του αφτιού για να ελέγξουμε αν είναι στεγνό, καθαρό και χωρίς εκκρίματα.
•    το στόμα. Σηκώνοντας προσεχτικά τα χείλη, βλέπουμε την γλώσσα, τα ούλα και τα δόντια. Η γλώσσα και τα ούλα πρέπει να είναι ροζ και τα δόντια σε σωστή θέση.
•    τα μάτια. Το σκυλάκι μας πρέπει να μπορεί να κρατάει τα μάτια του ανοιχτά, να είναι καθαρά, λαμπερά, όχι θαμπά και χωρίς δάκρυα.
•    το δέρμα. Περνάμε το χέρι μας προς την αντίθετη κατεύθυνση του τριχώματος, εντοπίζοντας τυχόν πληγές ή ζωύφια (όπως ύπαρξη ψύλων).
•    η ουρίτσα του. Βεβαιωνόμαστε σηκώνοντας την ουρίτσα του ότι κάτω από την περιοχή του πρωκτού δεν υπάρχουν ενδείξεις (βρωμιές) από κόπρανα.

Οι τακτικές εξετάσεις εγγυώνται την υγεία του πιστού μας συντρόφου. Άλλωστε όσο περισσότερο χρόνο διαθέτουμε στο σκυλάκι μας,  τόσο πιο πολλές πλευρές του μας αποκαλύπτονται…

webpet.gr