Web Toolbar by Wibiya Καλωσόρισμα Σκύλου ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Καλωσόρισμα Σκύλου

Καλωσόρισμα ΣκύλουΠριν φέρουμε το νέο μας σκύλο στο σπίτι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία επιβάλλεται να έχουμε σκεφτεί πριν. Αυτά είναι:

     1. Που θα κοιμάται: Υπάρχουν διάφορα σπιτάκια σκύλων / κλουβιά σε πολλά μεγέθη ανάλογα με τη ράτσα σκύλου. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με ένα τέτοιο κλουβί μεταφοράς που θα τον χωράει άνετα, θα μπορείτε να τον μεταφέρετε με ασφάλεια στα ταξίδια και θα είναι και το σπίτι του όσο λείπετε ή τις ώρες που δε θα μπορείτε να το επιβλέπεται, μέχρι να μάθει να μην λερώνει και να μην χαλάει πράγματα μέσα στο σπίτι. Το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση αυτού μέσα στο υπνοδωμάτιο ενός ενήλικου, ή έξω απ’ αυτό, με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου αυτού.

     2. Που θα τρώει: Αγοράστε 2 μπολ ένα για το νερό του που θα πρέπει να το ανανεώνετε κάθε μέρα και ένα για το φαγητό του. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν σε μια γωνία της κουζίνας.

     3. Πού θα κάνει τις ανάγκες του: Όταν είναι ακόμα κουτάβι, τοποθετήστε μια πάνα στην βεράντα στην αυλή ή σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι μακριά από το φαγητό του και από την κεντρική είσοδο.

     4. Που θα παίζετε μαζί του: Συνήθως η αυλή είναι ένας χώρος κατάλληλος για παιχνίδι. Ή ένας χώρος μέσα στο σπίτι πάνω σε χαλάκι. Τα παιχνίδια που θα χρειαστείτε είναι μία κοτσίδα, ένα μπαλάκι ή παιχνίδι από καουτσούκ, αναλώσιμα κόκαλα, και λούτρινα παιχνίδια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αγοράσει το κατάλληλο μέγεθος παιχνιδιού για τον σκύλο σας γιατί για παράδειγμα ένα κουτάβι θα φοβηθεί να παίξει με μια τεράστια κοτσίδα.

     5. Ποιά είναι η ιεραρχία μέσα στην οικογένεια: Οι αδέσποτοι σκύλοι , έχουν πάντα έναν αρχηγό μέσα στην αγέλη. Έτσι και στο σπίτι σας πρέπει να υφίσταται η ιεραρχία έτσι ώστε ο σκύλος σας να νιώθει ασφαλής . Ο σκύλος θα πρέπει να είναι στο τέλος της ιεραρχίας μέσα σε μία οικογένεια και εσείς ο αρχηγός. Η σωστή ιεραρχία δεν εφαρμόζετε για να υποβιβάσουμε τον σκύλο αλλά επειδή κάθε σκύλος ηρεμεί και νιώθει ασφαλής όταν έχει αρχηγούς. Οι ‘ανυπάκουοι’ σκύλοι που κάνουν ότι θέλουν, είναι σκύλοι οι οποίοι δεν χαίρουν κάποιου στοιχειώδους συστήματος ιεραρχίας.

webpet.gr