Web Toolbar by Wibiya Πέθανε ο Έλγουντ, ο ασχημότερος σκύλος στον κόσμο (video) ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο Έλγουντ, ο ασχημότερος σκύλος στον κόσμο (video)


Πέθανε σε ηλικία οκτώ ετών ο Elwood, που το 2007 κέρδισε τον τίτλο του ασχημότερου σκύλου στον κόσμο σε διαγωνισμό για τετράποδα στην Καλιφόρνια.
Ο σκύλος, μίξης κινέζικου λοφιοφόρου και τσιουάουα, πέθανε το πρωί της Ημέρας των Ευχαριστιών στο Νιου Τζέρσεϊ.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτριά του, ο σκύλος το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε κάποια προβλήματα υγείας, ωστόσο έδειχνε να τα καταπολεμά.
Ο Elwood δεν είχε τρίχωμα, παρά μόνο μια λευκή τούφα στο κεφάλι του. Το χρώμα του δέρματός του ήταν σκούρο και πολλές φορές τον είχαν παρομοιάσει με τον E.T., τον διάσημο εξωγήινο, ή άλλα πλάσματα επιστημονικής φαντασίας.
Τον Elwood έσωσε το 2005, σε ηλικία εννιά μηνών, η ιδιοκτήτριά του Karen Quigley, καθώς οι εκτροφείς του θα τον υπέβαλαν σε ευθανασία αφού ήταν πολύ άσχημος για να τον πουλήσουν.
Μετά την «στέψη» του ως ο ασχημότερος σκύλος ο Elwood απέκτησε θαυμαστές από κάθε γωνιά της Γης.
Όσο ζούσε εμφανίστηκε σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις βοηθώντας να συγκεντρωθούνεκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για φιλοζωικές οργανώσεις.
Εμπνευσμένη από τον σκύλο της η Karen έγραψε το παιδικό βιβλίο «Όλοι αγαπούν τον Elwood», που προάγει την αγάπη, τη συμπόνια, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αγάπη για τα ζώα.
«Έκανε τους ανθρώπους να γελούν και να αισθάνονται καλά. Ήταν υπέροχος. Πραγματικά θα μας λείψει», είπε η ιδιοκτήτριά του το Σάββατο.
econews