Web Toolbar by Wibiya Κατανοήστε τα συναισθήματα του σκύλου σας ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κατανοήστε τα συναισθήματα του σκύλου σας

Δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να μιλήσουν, ο μόνος τρόπος για τους ανθρώπους να μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματά τους, είναι κοιτάζοντας τη γλώσσα του σώματος τους.
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η γλώσσα του σώματος του σκύλου δεν συσχετίζεται με την ανθρώπινη γλώσσα του σώματος. Το i-pet έχει δημιουργήσει έναν οδηγό συναισθημάτων για το σκυλί σας, ταξινομημένο με βάση τα τμήματα του σώματος.
Στάση Σώματος
- Ένα χαλαρό σκυλί θα έχει την ουρά τους στραμμένη προς τα κάτω, θα στέκεται χωρίς ένταση ενώ τα μάτια και τα αυτιά του θα είναι επικεντρωμένα στο κέντρο της προσοχής του.
- Ένα παιχνιδιάρικο σκυλί θα έχει την ουρά του στον αέρα, θα λυγίζει τα μπροστινά του πόδια στο έδαφος και θα έχει το πίσω μέρος της πλάτης του ανυψωμένο.
- Ένας ενθουσιασμένος σκύλος θα έχει τεντωμένα αυτιά, ένα πόδι στον αέρα, και θα είναι ελαφρώς σκυφτός στα πίσω του πόδια.
- Ένας σκύλος δείχνει την κυριαρχία του, όταν θα έχει τα αυτιά του προς τα εμπρός και επάνω, η ουρά του θα είναι σηκωμένη ψηλά και τα πόδια σταθερά στο έδαφος.
- Η επιθετικότητα φαίνεται από τα λυγισμένα πόδια, τα αυτιά θα είναι κάτω και η ουρά θα σηκωθεί ψηλά.
- Το άγχος εμφανίζεται όταν η ουρά και το κεφάλι είναι λυγισμένα χαμηλά στο έδαφος, τα αυτιά είναι κατεβασμένα και τα πόδια λυγισμένα και καμπουριασμένα κοντά στο έδαφος.
- Ο φόβος σε ένα σκυλί φαίνεται από την ουρά που θα είναι λυγισμένη κοντά στην κοιλιά, από τα λυγισμένα πόδια και μπορεί να έχει τα αυτιά του κατεβασμένα πίσω.
sinaisthimata-skilou2
Αυτιά
- Όταν τα αυτιά είναι κατεβασμένα πάνω στο κεφάλι υποδηλώνουν φόβο ή επιθετικότητα σε ένα σκυλί.
- Τα αυτιά που είναι τεντωμένα προς τα εμπρός σημαίνουν ότι το σκυλί δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι, ή είναι γενικά περίεργος.
- Αυτιά κατεβασμένα κάτω, αλλά όχι κοντά στο κεφάλι σημαίνουν ότι το σκυλί είναι λυπημένο.
Μάτια
- Όταν τα μάτια είναι ορθάνοιχτα δείχνει ότι σκυλί αισθάνεται έτοιμο να παίξει.
- Ένας σκύλος όταν κρατά επαφή με τα μάτια, ή κοιτάζει επίμονα, είναι ένα σημάδι ότι το σκυλί είναι έτοιμο να προκαλέσει το αντικείμενο που του κέντρισε την προσοχή.
- Το κλείσιμο του ματιού υποδηλώνει ένα πολύ ευτυχισμένο και παιχνιδιάρικο σκυλί.
- Όταν ο σκύλος περιορίζει το άνοιγμα των ματιών του σημαίνει ότι αισθάνεται επιθετικός. Προσέξτε αν αυτό ακολουθείται από επίμονο βλέμμα.
- Ευρύ άνοιγμα των ματιών σηματοδοτεί ότι το σκυλί αισθάνεται νευρικό ή αβέβαιο.
Συχνές κινήσεις
- Τα αυτιά σηκωμένα ψηλά και το κεφάλι λυγισμένο στο πλάι, δηλώνουν μια αβεβαιότητα/περιέργεια.
- Όταν το πόδι ανυψώνεται για να αγγίξει ένα άλλο σκύλο ή τον ιδιοκτήτη του σημαίνει ότι ο σκύλος χρειάζεται κάτι. Αν ένα κουτάβι σηκώνει το πόδι του θα πρέπει να φάει και το τοποθετούμε κοντά στην μητέρα του.
- Αν ένας σκύλος κουνάει τους γοφούς του, τότε είναι πραγματικά αφοσιωμένος στο παιχνίδι.
- Κουνώντας το κεφάλι του ο σκύλος συμβολίζει το τέλος μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Συχνές κινήσεις προσώπου
- Ένα ευρύ ανοιχτό στόμα με ελαφρώς ανάποδα χείλη υποδηλώνει ένα ευτυχισμένο σκυλί. Θα μοιάζει σχεδόν με το ανθρώπινο χαμόγελο.
- Ένα στόμα τεντωμένο πίσω και ελαφρώς ανοικτό, δηλώνει συνήθως πόνο.
- Τα χασμουρητά μπορεί να ανακουφίσουν το άγχος, τη σύγχυση και την κούραση.
- Το γλείψιμο στους ανθρώπους και στα άλλα σκυλιά είναι ένας χαιρετισμός και το παρατεταμένο γλείψιμο είναι ένα σημάδι οικειότητας ή η επιθυμία του σκύλου σας να σας παρηγορήσει.
πηγη : i-pet.gr