Web Toolbar by Wibiya Ο υπάλληλος του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών σκότωσε το αδέσποτο με φτυάρι! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο υπάλληλος του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών σκότωσε το αδέσποτο με φτυάρι!

Αρνείται να καταθέσει ο αυτόπτης μάρτυρας
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ένας σκυλί δολοφονήθηκε έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών. Το ζώο πέθανε επειδή ο κηπουρός του Πνευματικού Κέντρου το κοπάνησε χτυπώντας το στο κεφάλι με το φτυάρι. Δίπλα στο νεκρό ζώο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, βρέθηκε και ένα δεύτερο τραυματισμένο και αυτό.
Τον δράστη είδε να κυνηγάει με το φτυάρι τα σκυλιά, που συνηθίζουν να ξαπλώνουν εκεί κάτω από τα δέντρα,  ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ενημέρωσε τη Δανάη Γαλίπη που είναι γνωστή για την εθελοντική φιλοζωική της δράση.
Η Δανάη πήγε επί τόπου βρήκε το νεκρό ζώο (που ήταν στειρωμένο, εμβολιασμένο και έφερε και μικροτσίπ) χτυπημένο στο κεφάλι και ένα ακόμα να στέκεται δίπλα του τραυματισμένο και αυτό προφανώς από το ίδιο φτυάρι. Αμέσως η γυναίκα ενημέρωσε την φιλόζωη εθελόντρια με την οποία συνεργάζεται την Ματίνα Παπά για το έγκλημα.
Όταν η Δανάη ζήτησε από τον αυτόπτη μάρτυρα να καταγγείλει αυτόν που είδε, να χτυπάει τα ζώα, εκείνος αρνήθηκε! Η κα Παπά τότε πήγε η ίδια στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά της είπαν ότι δεν μπορεί να κάνει την καταγγελία αφού δεν είδε η ίδια τι διαδραματίστηκε. Γι' αυτό και στη συνέχεια η φιλόζωη αναζήτησε τον δράστη, ο οποίος αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα. Όπως είπε στο www.zoosos.gr η κα Γαλίπη την υπόθεση θα την αναθέσουν πλέον σε δικηγόρο.
Φυσικά η προθεσμία της αυτόφωρης διαδικασίας έχει εκπνεύσει. Η άρνηση του αυτόπτη μάρτυρα να καταθέσει αυτό που είδε περιπλέκει την κατάσταση και αποδεικνύει μια ακόμα παθογένεια που συναντάμε συχνά στην περιφέρεια και όχι μόνο.
Αυτόπτες μάρτυρες δεν καταγγέλουν τα εγκλήματα τα οποία γίνονται εις βάρος των ζώων από περίοικους παρόλο που βλέπουν ποιος τα διαπράττει προκειμένου να λένε μια καλημέρα με το γείτονα... Ενώ άλλη μια συνηθισμένη δικαιολογία είναι το που να μπλέκεις τώρα...
Σύμφωνα με τους φιλόζωους των Γιαννιτσών ο Δήμος Γιαννιτσών παραδέχτηκε ότι απομακρύνει τ' αδέσποτα από την πόλη χωρίς να λέει που τα εγκαταλείπει αν και φυσικά κάτι τέτοιο η νομοθεσία το απαγορεύει. Όμως εξαιτίας των επικείμενων εκλογών πολλά γίνονται συνήθως εις βάρος των ζώων.


Πηγή: Ο υπάλληλος του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών σκότωσε το αδέσποτο με φτυάρι! | www.zoosos.gr