Web Toolbar by Wibiya Εκστρατεία μίσους στη Ρουμανία – Κουτάβια που καίγονται ζωντανά και σκυλιά χωρίς σαγόνια ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Εκστρατεία μίσους στη Ρουμανία – Κουτάβια που καίγονται ζωντανά και σκυλιά χωρίς σαγόνια

Επιθέσεις μίσους και βίας ενάντια των αδέσποτων ξέσπασαν στη Ρουμανία μετά τον θάνατο ενός τετράχρονου αγοριού από επίθεση σκύλων τον Αύγουστο στο Βουκουρέστι.
Άγνωστοι τυλίγουν κουτάβια σε κουβέρτες και τα καίνε ζωντανά, ενώ στους δρόμους κυκλοφορεί ένας σκύλος χωρίς σαγόνι.
Την ίδια τύχη έχουν και οι γάτες. Οι φιλοζωικές οργανώσεις κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που κάλυψαν την είδηση του θανάτου του τετράχρονου αγοριού, λέγοντας πως πυροδότησαν αισθήματα μίσους ενάντια των ανυπεράσπιστων ζώων.
Η φιλοζωική οργάνωση Four Paws κατέγραψε τις έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο του αγοριού 15 βάναυσες επιθέσεις εναντίον αδέσποτων, ενώ συνολικά τους προηγούμενους εννιά μήνες είχαν σημειωθεί μόλις έξι περιστατικά.
Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Assocoated Press ο ψυχολόγος Florin Tudose, «καθώς οι κοινωνικές εντάσεις αυξάνονται, πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά βίας ενάντια στα αδέσποτα, αφού οι άνθρωποι δεν φοβούνται τους νόμους».
«Όταν ένας σκύλος σκοτώνει ένα παιδί, οι άνθρωποι πιστεύουν πως τα ζώα πρέπει να τιμωρηθούν», προσέθεσε.
Πρόσφατα η Ρουμανία ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι τα αδέσποτα σκυλιά θα αιχμαλωτίζονται και αν δεν υιοθετούνται εντός δυο εβδομάδων θα υποβάλλονται σε ευθανασία.
«Πρέπει να πάρουμε αυτά τα σκυλιά από τους δρόμους και να σταματήσουμε τις επιθέσεις που οφείλονται σε συναισθηματικές αντιδράσεις», δήλωσε σχετικά ο Vladimir Manastireanu, επικεφαλής της ρουμανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Ζώων.
Ωστόσο, ο Kuki Barbuceanu υπεύθυνος έργων της οργάνωσης Four Paws υποστηρίζει πως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι εχθρική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, ενώ πολλοί εξακολουθούν να φροντίζουν και να αγαπούν τα κατοικίδιά τους.
Όπως επισημαίνει το πρόβλημα δημιουργείται από τα μέσα ενημέρωσης, που καλλιεργούν το μίσος ενισχύοντας έμμεσα τις επιθέσεις κατά των ζώων.
econews