Web Toolbar by Wibiya Του επεβλήθη πρόστιμο για την άθλια κατάσταση διαβίωσης των σκύλων του ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Του επεβλήθη πρόστιμο για την άθλια κατάσταση διαβίωσης των σκύλων του

Όπως αναφέρουν οι  Φίλοι των Ζώων Δράμας σε χωριό της Δράμας τις 16/12/13 η κ. Δ.Κ διαπίστωσε την "ύπαρξη" δύο σκυλιών σε άθλια κατάσταση διαβίωσης.

Ένα μπόξερ και ένα ροτβάιλερ, δύο σκύλοι μέσα σε έναν χώρο στρωμένο με ακαθαρσίες, στην κυριολεξία χωρίς να υπάρχει σπιθαμή χώρου καθαρού να ξαπλώσουν . Το σώμα του μπόξερ σε πολλά σημεία είναι σκέτο δέρμα και ξύνεται συνεχώς! Μια τραγική κατάσταση που δείχνει καθαρά ότι τα δύο έχουν να βγουν από το κλουβί πολύ καιρό ή ότι ο ιδιοκτήτης τους αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξή τους.

Η κ. Δ.Κ προς τιμήν της δεν αποσιώπησε το γεγονός, στην ταλαιπωρία των δύο σκύλων .Μας ενημέρωσε για την κατάσταση των δυο σκύλων και κατήγγειλε άμεσα το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης στην Δράμα.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Αστυνομικού τμήματος στον χώρο όπου τα δύο ζώα ταλαιπωρούνταν από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους. Ο ιδιοκτήτης την ίδια ημέρα πήγε τον έναν σκύλο σε κτηνίατρο όπου διαγνώστηκε λεισμάνια, προσκόμισε τα βιβλιάρια των δύο σκύλων στο αστυνομικό τμήμα και υποσχέθηκε ότι τα δυο κλουβιά θα καθαριστούν και ότι από εδώ και πέρα θα ζουν τα δύο ζώα σε σωστό περιβάλλον.

Από το αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης μας ενημέρωσαν ότι του επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για την μη ευζωία των σκύλων και συντάχθηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Δράμας .

Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε την κ. Δ.Κ για την επώνυμη καταγγελία που έκανε στο αστυνομικό τμήμα .Την τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν γύρισε την πλάτη στην εικόνα των δύο ταλαιπωρημένων σκύλων.

Επίσης ευχαριστούμε τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Προσοτσάνης για την σοβαρότητα με την οποίο αντιμετώπισε την καταγγελία.

Φυσικά θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα ελέγξουμε την κατάσταση διαβίωσης των δύο σκύλων .

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δύο κυρίων και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν επώνυμα οποιαδήποτε κακοποίηση ζώων. Μόνο έτσι θα σταματήσει η ταλαιπωρία και η κακοποίηση ζώων από ανεύθυνους ιδιοκτήτες. 

Ο σύλλογος μας θα συμπαρασταθεί σε κάθε περίπτωση όποιον θελήσει να καταγγείλει επώνυμα.