Web Toolbar by Wibiya Διαβάστε: Scalibor και προστασία κατά της σκνίπας ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Διαβάστε: Scalibor και προστασία κατά της σκνίπας

Το περιλαίμιο Scalibor® προσφέρει αποδεδειγμένα αντινυγματική δράση (προστασία από το τσίμπημα) κατά της σκνίπας (Phlebotomus perniciosus) για διάστημα 5 μηνών. Με αυτόν τον τρόπο το Scalibor® παρέχει προστασία κατά της Λεϊσμανίωσης.


R. Killick-Kendrick, C. Focheux, j. Dereure, M-P Puech y M. Cadiergues, Protection of dogs from bites of phlebotomine sandflies by deltamethrin collar for control of canine leishmaniasis. (1997) 11, 105-11
Δείκτης προστασίας κατά του τσιμπήματος του φλεβοτόμου (σκνίπας) για 5 μήνες μετά από την τοποθέτηση του περιλαίμιου Scalibor® σε σκύλους.

Έχουν γίνει πολλές διαφορετικές μελέτες για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Scalibor® στην πρόληψη της μετάδοσης της Λεϊσμανίωσης του σκύλου.
Μια από αυτές, που έγινε σε μια υψηλά ενδημική περιοχή της νότιας Ιταλίας, έδειξε ότι στα σκυλιά που φορούσαν Scalibor®, η προστασία κατά της Λεϊσμανίωσης του σκύλου έφτασε το 97%, όταν την ίδια χρονιά στην ομάδα των μαρτύρων (σκυλιά χωρίς περιλαίμιο), η ορομετατροπή έφθασε το 26%. Την ίδια περίοδο, στην επαρχία Ceará (Βραζιλία), τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το Scalibor® είναι περισσότερο αποτελεσματικό στον έλεγχο της Λεϊσμανίωσης του σκύλου από τη θανάτωση των οροθετικών ζώων που συνιστούσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO, World Health Organization).
scalibor.gr