Web Toolbar by Wibiya Ρόδος-ΣΟΚ: Κρέμασαν σκυλάκι μέσα στο σπίτι του, στη Σορωνή! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ρόδος-ΣΟΚ: Κρέμασαν σκυλάκι μέσα στο σπίτι του, στη Σορωνή!

Νέα μόδα το κρέμασμα σκύλων στη Ρόδο με 3 περιστατικά σε 3 ημέρες.
Φταίει η ζέστη; Φταίει η παραγραφή της τιμωρίας του βοσκού που είχε κρεμάσει 2 κουτάβια; Φταίει η αδιαφορία των αρχών; Ό,τι κι αν φταίει, η κατάσταση έχει ξεφύγει στη Ρόδο αφού σημειώθηκαν 3 περιστατικά απαγχονισμού σκύλων (αδέσποτων και δεσποζόμενων) με το τρίτο να βρίσκεται από το παιδί της οικογένειας το οποίο υπέστη σοκ.
 
Όπως δημοσιεύσαμε νωρίτερα σήμερα, κάποιοι νεαροί έχουν βρει ως νέο hobby να κρεμάνε σκυλιά στην περιοχή της Μέγγαυλης, μια περιοχή με έντονη εγκληματική δραστηριότητα. Το ένα σώθηκε τελευταία στιγμή ενώ το δεύτερο βρέθηκε νεκρό.
 
Την ίδια μέρα, φιλόζωη έστειλε φωτογραφίες με την νεκρή Μίνι, ένα σκυλάκι που κάποιος κρέμασε μέσα στο σπίτι του στη Σορωνή!
 
Το σκυλάκι ταϊστηκε και πήγε βόλτα στις 6:30 το πρωϊ από τον πατέρα της οικογένειας, στις 7 το πρωϊ έπαιξε μαζί του η κόρη 
και μπήκε μέσα να φάει πρωϊνό. Οταν βγήκε πάλι έξω γύρω στις 8 παρά τέταρτο βρήκε το σκυλάκι της κρεμασμένο από το συρματόπλεγμα της αυλής τους!!!
 
Το παιδί έπαθε σοκ και άρχισε να φωνάζει. Δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με κανέναν γείτονα, το σκυλί δεν δημιουργούσε προβλήματα (όχι ότι αν δημιουργούσε θα ήταν λύση...το κρέμασμα!!) και το ζώο ήταν φιλικό με όλους.
 
Η οικογένεια κάλεσε την αστυνομία αλλά δεν πήγαν παρότι ο νόμος τους υποχρεώνει  να αναλαμβάνουν υποθέσεις κακοποίησης ζώων!
 
Πήγαν οι ίδιοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού να καταθέσουν μήνυση και όχι μόνο δεν βοήθησαν αλλά την απέτρεψαν λέγοντας ότι δεν γίνεται για κάποιο ''άσχετο λόγο'' όπως...το κρέμασμα σκύλου! Για ακόμα μία φορά, οι αστυνομικοί στη Ρόδο αγνοούν το νόμο 4039/2012 και την υποχρέωση τους να αναλαμβάνουν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων, όπως σε περιπτώσεις καταγγελίας κυνηγόσκυλων σε κλουβιά ή διατήρησης δεμένων ζώων σε άθλιες συνθήκες που τους κατήγγειλαν στο παρελθόν οι φιλόζωοι.
 
Επειδή τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ως adespoto.gr ενημερώνουμε άμεσα κάθε αρμόδια αρχή ώστε να αναγκαστούν να ασχοληθούν με εντολές των Υπουργείων και των ανωτέρω, όπως σε παλιότερα περιστατικά αφού μονο έτσι φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.
 
Αλλη μία δημοσίευση που δυσφημεί το νησί και φυσικά κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας αηδία στους τουρίστες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΛΥΣΟΥ 22410 92860
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ 22413-61200,E-mail : info@rhodes.gr
 
adespoto.gr