Web Toolbar by Wibiya Λέσβος: Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες του «βαρελόσκυλου» το εγκατέλειψε! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Λέσβος: Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες του «βαρελόσκυλου» το εγκατέλειψε!

Πριν μερικές εβδομάδες οι εθελοντές, που έχουν δημιουργήσει τη φιλοζωική ομάδα «Δικαιοσύνη για τη Λίζα! Όχι στην κακοποίηση ζώων στη Λέσβο» είχαν δεχθεί μια καταγγελία για ένα σκυλί, το οποίο είναι μονίμως δεμένο στο χώρο ενός μικρού λιμανιού, πάνω στο δρόμο που πηγαίνει από την Μυτιλήνη προς το αεροδρόμιο του νησιού.
Οι εθελοντές περιγράφουν στο www.zoosos.gr, τι συνέβη και εξηγούν, γιατί το «βαρελόσκυλο» κατέληξε αδέσποτο, αλλά και πως ο κηδεμόνας του θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη για την κακοποίηση και την εγκατάλειψη του ζώου. «Σε επιτόπια επίσκεψη, που πραγματοποιήσαμε στις 31 Μαΐου, είδαμε το σκυλί, μάθαμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του από κάποιους ψαράδες και εξηγήσαμε, ότι θα επιστρέψουμε, για να ενημερώσουμε και τον ίδιο για το παράνομο της συμπεριφοράς του.
Όταν επιστρέψαμε στις 2 Ιουνίου το σκυλί και η αλυσίδα έλειπαν. Γι’ αυτό και υποθέσαμε, ότι ο ιδιοκτήτης μάλλον φοβήθηκε τις συνέπειες του νόμου και τελικά είχε πάρει το ζώο στο σπίτι του. Φευ! Χθες το απόγευμα (8/6) το σκυλί βρέθηκε να περιφέρεται αδέσποτο (χωρίς κολάρο) στο κέντρο της Μυτιλήνης σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την αρχική του θέση.
Το φορτώσαμε στο αμάξι μας και πήγαμε κατευθείαν στο σημείο, που το είχαμε πρωτοδεί. Κατά καλή μας τύχη βρήκαμε και τον “ιδιοκτήτη” του! Τον ενημερώσαμε για τις αρχικές καταγγελίες και τον ρωτήσαμε, που βρίσκεται τώρα το σκυλί. Μας είπε, ότι το έχασε πριν “10-15 μέρες” και πώς “ψάχνει να το βρει”! Βέβαια το σκυλί δεν είχε ούτε τσιπ, ούτε ταυτότητα στο περιλαίμιο, ούτε και ο ιδιοκτήτης του έκανε επίσημη δήλωση απώλειας… Μάλλον θα το έβρισκε ρωτώντας μέντιουμ!
Τότε του εμφανίσαμε το “εξαφανισμένο” σκυλί! Ο “κύριος” έμεινε εμβρόντητος και ψέλλισε, ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο ζώο. Μόλις όμως του είπαμε, ότι θα του κάνουμε καταγγελία, η μνήμη του βελτιώθηκε και παραδέχθηκε πως “του μοιάζει, αλλά δεν είναι το δικό μου». Αυτό που δεν ήξερε δυστυχώς ο εν λόγω “κύριος” είναι, ότι κατά την επίσκεψή μας στις 31 Μαΐου είχαμε φωτογραφήσει το ζώο για να έχουμε στα χέρια μας αποδείξεις.
Οι ομοιότητες με το σκυλί, που βρέθηκε, είναι εκπληκτικές Μέχρι και οι βούλες του τριχώματος είναι ίδιες, όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε» εξήγησαν οι εθελοντές φιλόζωοι στο www.zoosos.gr. Τελικά οι εθελοντές φιλόζωοι έκαναν καταγγελία στην Ασφάλεια Λέσβου και ο συγκεκριμένος “κύριος” Β.Ν. θα δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο γι’ αυτή την κραυγαλέα “ομοιότητα”!