Web Toolbar by Wibiya Αργυρούπολη: Σώθηκε το «μπαλκονόσκυλο» μετά την κινητοποίηση των φιλόζωων ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Αργυρούπολη: Σώθηκε το «μπαλκονόσκυλο» μετά την κινητοποίηση των φιλόζωων

Τελικά μετά την καταγγελία της Φωτεινής Σαρρή στο www.zoosos.gr και στην Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και μετά την σημαντική συμβολή της Τζένης Καλλέργη από το σωματείο ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. οι νεαροί ιδιοκτήτες του σκύλου τον οποίο είχαν εγκαταλελειμμένο στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους στην Αργυρούπολη εντοπίστηκαν, και συμφώνησαν να τον δώσουν!
Θυμίζουμε, ότι η Φωτεινή Σαρρή, πάλευε επί τρεις εβδομάδες με την αδιαφορία των αστυνομικών στο Α.Τ. Αργυρούπολης, οι οποίοι τόνιζαν ακόμη και χθες, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς εισαγγελική εντολή.
Γι’ αυτό και ούτε και χθες κίνησαν τη διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης, αφού η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα, που διώκεται αυτεπάγγελτα! Η κα Σαρρή κατάφερε χθες μαζί με την κα Καλλέργη να βρει τα τηλέφωνα των ενοίκων του διαμερίσματος, αφού πραγματικά αναστάτωσε ολόκληρη την πολυκατοικία.
Φώναξε μάλιστα και την Αστυνομία για να δει επί τόπου την κατάσταση του ζώου, στη συνέχεια πήγε ξανά στο Α.Τ. Αργυρούπολης και παρέδωσε τα τηλέφωνα των ιδιοκτητών του ζώου και ζήτησε να τους καλέσουν για να τους ενημερώσουν για την καταγγελία, ώστε να παραχωρήσουν τον σκύλο.
Το νεαρό ζευγάρι ενημερώθηκε από την Αστυνομία τηλεφωνικά και τελικά στις 00:30 τα ξημερώματα συμφώνησαν να δώσουν τον σκύλο. Όταν η κα Σαρρή με την κα Καλλέργη πήγαν επί τόπου άκουσαν επί μιάμιση ώρα ανοησίες και ψευδή επιχειρήματα σχετικά με το πόσο αγαπούν το ζώο, το οποίο όμως το άφηναν χωρίς φαγητό και νερό να μένει πάνω στα ούρα και στα κόπρανα διαρκώς εκτεθειμένο στον ήλιο!
Η νεαρή κοπέλα (ηλικίας περίπου 25 ετών), που μίλησε με τις γυναίκες ήταν βαθύτατα ενοχλημένη, επειδή την κάρφωσαν στην Αστυνομία για ένα τέτοιο θέμα! Και τελικά παρέδωσε το σκυλί μαζί με το βιβλιάριο υγείας του, αφού ευτυχώς του είχε κάνει αντιλυσσικό εμβόλιο.
Μάλιστα ζήτησε και το καταστατικό του σωματείου ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. για να είναι βέβαιη, ότι το ζώο πάει σε καλά χέρια ενώ ζήτησε να το βλέπει για να σιγουρευτεί! Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο Δήμος Αργυρούπολης και πλήθος φιλόζωων, που εκδήλωσαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν.
Η Σαρρή εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι «Χθες τα ξημερώματα τελικά το σκυλάκι, που είναι ένα παιχνιδιάρικο ημίαιμο Λαμπραντόρ τεσσάρων μηνών, αφού ξεδίψασε και έφαγε αρκετά έδειξε να ανακάμπτει.
Έχει κάποια δερματικά προβλήματα σαν εγκαύματα προφανώς από την πολύωρη έκθεσή του στον ήλιο και το κύλισμά του στα τσίσα του και τις ακαθαρσίες του. Σήμερα το απόγευμα θα τον δει γιατρός. Θα παραμείνει στην αδελφή μου μέχρι να βρεθεί καλύτερος ιδιοκτήτης. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί.
Του κάνει παρέα ο Ρίνγκελ (βέλγικο Λυκόσκυλο της αδελφής μου), που αν και μονόφθαλμος (θύμα χειρότερης κακοποίησης ασυνείδητων) τον καλωσόρισε και έπαιξε μαζί του χθες το βράδυ».
«Ο φόβος φυλάει τα έρμα»
Το ζώο σώθηκε αλλά αυτοί, που το κακοποιούσαν, τελικά και σε αυτή την περίπτωση έμειναν ατιμώρητοι. Είναι λογικό απόλυτη προτεραιότητα μας, να είναι η σωτηρία ενός ζώου, που κακοποιείται.
Όμως αυτό δε σημαίνει, ότι δεν πρέπει, να επιδιώκουμε την τιμωρία εκείνων, οι οποίοι βασανίζουν τα ζώα είτε σκόπιμα είτε αδιαφορώντας για τις ανάγκες τους. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχει καλλιεργηθεί κανενός είδους φιλοζωική κουλτούρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι η παραδειγματική τιμωρία ίσως να λειτουργήσει.
Η πιθανότητα ενδεχόμενης τιμωρίας δρα αποτρεπτικά, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει άμεσος, ορατός κίνδυνος αποκάλυψης μιας παράνομης πράξης.