Web Toolbar by Wibiya Απίστευτο!! Του έσκαβαν το λάκκο!! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Απίστευτο!! Του έσκαβαν το λάκκο!!

Κάθε μέρα σοκάρομαι όλο και περισσότερο για την ερμηνεία που δίνουν κάποιοι στον όρο φιλοζωία....


Η καταγγελία που ήρθε στην Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία για τη Λόρη έλεγε τα εξής:
"Το σκυλάκι βρίσκεται εδω και πολυ καιρο μονο του στην αυλη ενος σπιτιού. Η ιδιοκτήτρια δεν μένει εκεί και οπως εμαθα από γείτονες είχε αναλαβει καποιο γνωστο της ατομο να περνάει καποιες φορες απο το σπιτι για να της βάζει τροφή και νεράκι.Πριν ενα χρόνο είχε παρεα ενα αλλο σκυλακι το οποίο δολοφονήθηκε από φόλα και πολυ φοβαμαι απο την αδιαφορία της συγκεκριμένης κυρίας και απο τοτε η Λώρη εμεινε ολομόναχη.Από μαρτυριες γειτονα εμαθα οτι περασε ενα πολυ δυσκολο διαστημα μετα το θανατο του αλλου σκύλου. Έκλαιγε συνεχως ήταν καταθλιπτικη και αναζητούσε απεγνωσμενα τα χαδια των περαστικων!!! Της έλεγαν επανηλλεμένα οι γειτονες στην ιδιοκτητρια να κάνει κατι γι αυτο η φερνοντας της ενα αλλο σκυλακι για παρεα η να την δωσει καπου αλλου αλλα εκεινη δεν εκανε τιποτα απο τα δυο.Πριν 2 μήνες περιπου γνωριστηκαμε με τη Λώρη. Προσπαθουσαμε με τις κορες μου να περναμε αρκετα συχνα να της κανουμε παρεα να της πηγαινουμε λιχουδιες και να την χαιδευουμε (μεσα απο τα καγκελα παντα εκείνη και απο εξω εμεις!!!) και εκεινη μας το ανταπεδιδε με γλυψιματα και "χαμογελα" οσο κι αν φαινεται απιστευτο...


Την περασμενη Παρασκευη περασα να τη δω και ηταν μια χαρά. Φύγαμε για το τριημερο και την Τρίτη , που περασε η κορη μου να την δει η Λωρη ήταν παραλυτη απο τη μεση και κάτω! Ρώτησε και εμαθε απο γείτονα οτι ήταν ετσι απο την Κυριακη το πρωί. Η ιδιοκτήτρια μετα απο ειδοποιηση του γειτονα εφερε κτηνιατρο την Δευτερα το απογευμα!Καταφερα να βρω το τηλεφωνο της κυρίας και παρολο που ήμουν εξαλλη γιατι εβλεπα τη Λωρη να σερνεται αβοηθητη την πηρα και της προτεινα να την παω στην κτηνίατρο μου να της βγάλει ακτινογραφια να την εξετασει χωρις καμμια επιβαρυνση απο εκείνη. Απλά να εδινε την αδεια να μου ανοίξει την πορτα ο γειτονας που είχε τα κλειδια του σπιτιου.Αρχικά μου ειπε οτι την ειδε επιτοπου ο κτηνιατρος την Δευτερα ο οποιος ειπε οτι η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη γιατι περασαν ωρες απο το συμβαν και θα της δωσει καποια χαπια κορτιζονης μηπως και γινει κατι αλλιως την Τεταρτη θα πρεπει να της κανουν ευθανασια.Την ξαναπαρακαλεσα την Τεταρτη το πρωι να την παρω και να την παω στον γιατρο και η απάντηση της ηταν μην ταλαιπωρησουμε το σκυλι αλλο αλλα θα την αφηνε αλλες 2 μερες ετσι μηπως και γινει καλα!!! Μέχρι τη Παρασκευη δηλαδη!!! Και αυτο γιατι η κυρια ειχε παει στην κορη της και θα γύριζε σε 2 μερες και προφανως δεν ειχε χρονο να ασχοληθει με το αμοιρο το σκυλάκι!!


 Εχτες το απογευμα μετα την αρνηση της παλι σε αλλη μια προσπαθεια μου να τη πεισω να κανω κατι για τη Λωρη πηρα το αστυνομικο τμημα Γερακα και ανεφερα το περιστατικο μηπως γινει κατι.Την πηραν τηλεφωνο αλλα δεν βγηκε κατι θετικο.
Ελπιζω να μπορεσετε να κανετε κατι εσεις και αν δεν μπορει η Λωρη να γινει καλα τουλαχιστον να λυτρωθει απο το μαρτυριο της!!!
Σας επισυναπτω φωτο της Λωρη και του σπιτιου τραβηγμενες σημερα το πρωί. Ειναι στην ιδια θεση απο χτες το απογευμα και για να φτάσει να πιει νερακι πρεπει να συρθει 2 μετρα καθε φορα!!!! Ελεος! "




Η επαφή του ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω. με την εν λόγω "κυρία" έγινε χθες το βράδυ με την κυρία να δηλώνει "φιλόζωη" περισσότερο απο εμάς και να μας κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα 4 φορές στις εκκλήσεις μας να μας παραδώσει το ζώο. 


Δώσαμε ραντεβού σήμερα το πρωί και την "φιλόζωη" κυρία επισκέφτηκαν η Ίρις Καλφοπούλου, μέλος μας και μέλος της ΠΦΟ, μαζί με την Ι.Τ., εθελόντρια και κάτοικος στο Γέρακα όπου διέμενε η "φιλόζωη" και μάρτυρας της εγκαταλειψης του ζώου επι διετίας.


Αυτό που αντίκρισαν οι δύο κοπέλες ήταν απίστευτο!! Η φιλόζωη είχε βάλει άνθρωπο να σκάψει ΗΔΗ το λάκκο του ζώου!!!


Μετά από έντονη και δυναμική αντιπαράθεση της Ίριδας Καλφοπούλου με τη φιλόζωη και αφού εκλήθη η Άμεση Δράση η "φιλόζωη" δέχτηκε να μας παραδώσει το ζώο να το πάμε σε δικό μας κτηνίατρο αλλά μόνο με τη συνοδεία της!!


Τα κορίτσια πήγαν το ζώο στο κτηνιατρείο της Δέσποινας Κώτση, Εθνικής Αντιστάσεως 37, Βριλλήσια με την οποία συνεργάζεται το ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το ζώο σε δικό μας χώρο και να απομακρύνουμε τη "φιλόζωη" που εξακολουθούσε να μας αποκαλεί τρελές και οτι ταλαιπωρούμε το ζώο....


Αφού καταφέραμε να να απομακρυνθεί η ιδιοκτήτρια το σκυλάκι μεταφέρθηκε από τη Ρέα Χατζηανδρέου με δάκρυα σε όλη τη διαδρομή στα ατελείωτα φιλιά της μικρής στον εξειδικευμένο ορθοπεδικό κ. Στέργιο Βλαχόπουλο.


Εκεί διαγνώστηκε εμβολή στην σπονδυλική στήλη κάτι που οφείλεται στα γονίδια του ζώου και από ότι διέγνωσε ο ειδικός είναι κάτι που θεραπεύεται μόνο του και απλά το σκυλάκι χρειάζεται περιποίηση όσο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και σε λίγο καιρό θα σηκωθεί μόνο του!! Και φυσικά επ'ουδενί δεν συζητούσε την ευθανασία μια που ζωάκι θα ανακάμψει σε κάποιο χρονικό διάστημα!!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ:


Την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για την άψογη καθοδήγηση της μια ακόμα φορά
την Ίρις Καλφοπούλου και την Ι. Τ. για την έγκαιρη και δυναμική τους κινητοποίηση,
τη γλυκειά μας αεικίνητη και υποδειγματικά ενεργή εθελόντρια και μέλος Ρέα Χατζηανδρέου,
την κ. Δέσποινα Κώτση και τον κ. Στέργιο Βλαχόπουλο για την άμεση και αγαστή συνεργασία τους.


Η μικρή Λώρη χρειάζεται ΑΜΕΣΑ φιλοξενία γιατί φυσικά δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην "φιλόζωη" ιδιοκτήτρια της!! Όποιος μπορεί να προσφέρει φιλοξενία σε αυτό το ψυχάκι που γλύτωσε στην κυριολεξία από το λάκκο που του έσκαβαν ας συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας εδώ


prostatevo.org