Web Toolbar by Wibiya Aegean Airlines: 20 ευρώ πλέον το εισιτήριο για ζώο στην καμπίνα! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Aegean Airlines: 20 ευρώ πλέον το εισιτήριο για ζώο στην καμπίνα!

Μέχρι πρόσφατα, καθώς έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές με αεροσκάφη της  Aegean, τόσο με σκυλάκι όσο και με γατάκι, το εισιτήριο κόστιζε μόλις 4 ευρώ για τη μεταφορά του ζώου στην καμπίνα (έως 8 κιλά). Πλέον, όπως αναφέρει η Aegean στο επίσημο site της το κόστος αυτό ανέρχεται στα 20 ευρώ! 
Η Aegean ανακοίνωσε ότι...απλοποιεί την πολιτική της και δεν επιτρέπει δεύτερη αποσκευή στους επιβάτες, εκτός αν πληρώνουν ως υπέρβαρο ενώ παράλληλα με μία σημείωση παραπέμπει στις χρεώσεις κατοικιδίων. Εκεί αναφέρει ότι ζώα στην καμπίνα, ως 8 κιλά, ταξιδεύουν εφόσον ο ιδιοκτήτης πληρώσει 20 ευρώ!

Με θλίψη είδαμε να αυξάνεται το κόστος από τα 4 στα 20 ευρώ, σε μία εποχή που είναι δύσκολη για όλους μας και πολλοί άνθρωποι, φοιτητές κ.α. θέλουν να παίρνουν τα ζωάκια τους μαζί τους όταν επισκέπτονται τα πατρικά τους, με ένα μικρό κόστος. Πλέον τα 20 ευρώ ίσως είναι ένα απαγορευτικό κόστος για τη μεταφορά του ζώου στην καμπίνα, που ήταν τόσο εύκολη για τα μικρόσωμα ζώα.

Το κόστος για ζώα μέχρι 25 κιλά, στο εσωτερικό ανέρχεται στα 40 ευρώ και για ζώα πάνω των 25 κιλών στα 80 ευρω.

Ωστόσο, οι αλλαγές της Aegean ίσως αποδειχτούν θετικές σε ό,τι αφορά μεταφορά ζώων στο εξωτερικό καθώς μέχρι πρότινος η χρέωση ήταν ανά κιλό συν συγκεκριμένους διεθνείς ναύλους. Πλέον ζώα έως 8 κιλά ταξιδεύουν με 40 ευρώ, μεσαία ζώα έως 25 κιλά με 80 ευρώ και μεγάλα ζώα από 25 κιλά και πάνω με 150 ευρώ. Οι ''fix'' τιμές κάνει πιο εύκολες τις υιοθεσίες ζώων ή τις ''μεταναστεύσεις'' μαζί με τους ιδιοκτήτες τους αφού μέχρι προσφάτως οι χρεώσεις ήταν υπερβολικά υψηλές όταν το κόστος υπολογιζόταν με το κιλό και πολλοί αναγκάζονταν να τα δώσουν για υιοθεσία πριν φύγουν για το εξωτερικό.

H Oλυμπιακή απ την άλλη συνεχίζει να χρεώνει 4 ευρώ για τα ζώα εντός καμπίνας (έως 8 κιλά) όμως δεν μεταφέρει καθόλου ζώα στο χώρο αποσκευών στα νέα αεροσκάφη λόγω έλλειψης ειδικών χώρων...οξυγόνου!
adespoto.gr