Web Toolbar by Wibiya Εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς σκύλων μα ο ΚΟΕ επιμένει! ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς σκύλων μα ο ΚΟΕ επιμένει!

Επιμένει όχι μόνο να το αμφισβητεί,  με ''ζωόφιλους'' και εκτροφείς που τίθενται υπέρ του ακρωτηριασμού αλλά και συνεχίζει να εφαρμόζεται ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, από κτηνιάτρους, από τους ιδιοκτήτες που πηγαίνουν τα ζώα τους εκεί και από pet shops που πουλάνε ακρωτηριασμένα ζώα. 
Το zoosos.gr αποκαλύπτει: Η Ιωάννα Γαλανού, που είναι πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), δεν θέλει να  παραδεχτεί ότι η κοπή αυτιών και ουράς απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια και πασχίζει, να αποδείξει αλλά και να πείσει τους αδαείς για το αντίθετο.
 
Επιμένει σε συνέντευξη, που έδωσε στο περιοδικό «ΚΥΝΗΓΙ» του Ελεύθερου Τύπου στις 23 Μαΐου 2012, ότι δεν ήταν επαρκώς διευκρινισμένο, το τι εννοούσε ο νομοθέτης στο άρθρο 10 ενός νόμου, που ψηφίστηκε πριν από 20 χρόνια, αν και ο νομοθέτης έχει προβλέψει και πρόστιμα για όσους προχωρούν σε τέτοιες παράνομες επεμβάσεις «αισθητικής».
 
Θυμίζουμε δε, ότι πριν από δυο χρόνια είχε δοθεί και σχετική διευκρίνιση από το ΥΠ.Α.Α.Τ., για τι ακριβώς απαγορεύει ο νόμος 2016/1992 (που είναι η «Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς») και γι’ αυτό είχε ενημερωθεί επισήμως ο Κ.Ο.Ε..
 
Η νομοθεσία το ξεκαθαρίζει εδώ και 20 χρόνια.
 
Η δημοσιογράφος, Ειρήνη Κουτσαύτη, ρώτησε την κα Γαλανού σχετικά με τα κομμένα και η ερώτηση της ήταν η εξής: «Υπάρχει όμως και η αντίθετη φωνή μερίδας κυνοφίλων που ισχυρίζεται πως σύμφωνα με την παλαιότερα νομοθεσία θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι ακρωτηριασμοί των σκύλων εδώ και χρόνια».
 
Η κα Γαλανού απάντησε: «Ας μας δείξουν το νόμο αυτό γιατί ο ισχύων από 27/02/1992 νόμος 2016, στο άρθρο 10, με τίτλο “Χειρουργικές Επεμβάσεις”, αναφέρει: “Οι χειρουργικές επεμβάσεις που προορίζονται για να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση του ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν” (το γαλλικό κείμενο του νόμου αναφέρει “doivent être interdites”).
 
Είναι νομικά παραδεκτό πως εκείνος ο νόμος είχε ασάφεια και τώρα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, τέθηκε σε ισχύ ο νέος που πραγματικά απαγορεύει την κοπή αφτιών και ουρών.
 
Σας δηλώνω ανοιχτά ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 δεν υπήρχε καμία απαγόρευση κοπής αφτιών και ουρών και παρακαλώ πολύ να το γράψετε έτσι ακριβώς».

Θυμίζουμε, ότι ο νόμος 2016/1992, που κατά την κα Γαλανού είναι ασαφής, αναφέρει, ότι «οι παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 9, 10 και 11 της Σύμβασης που κυρώνεται με τον παρόντα νόμο τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν.1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α’) ποινές».
 
Τιμωρούνται δηλαδή με συγκεκριμένες ποινές, όσοι παρανομούν, και κάνουν αυτό, που ο νόμος απαγορεύει!

Αυτό, που δεν λέει στη δημοσιογράφο η κα Γαλανού – επειδή δεν τη συμφέρει, να το παραδεχτεί – είναι, ότι ο νόμος 2016/1992 όχι μόνο προβλέπει και πρόστιμα για τους παραβάτες αλλά και ότι δόθηκε σχετική διευκρίνιση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί του θέματος στις 24 Σεπτεμβρίου 2010.

EMEIΣ ΩΣ adespoto.gr ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: ΟΣΟΙ ΑΠΟΚΤΑΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΡΑΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ Ή ΚΥΝΟΜΑΧΙΩΝ, ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΤΕ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι εκτροφείς με πραγματική αγάπη για τα ζώα έχουν προ πολλού σταματήσει να ακρωτηριάζουν τα ζώα τους αφού ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πόσοι άσχετοι, βάρβαροι ιδιοκτήτες που δεν είχαν χρήματα να πάνε στον κτηνίατρο έκοψαν μόνοι τους τα αυτιά του σκύλου τους με ψαλίδι και έγιναν πρωτοσέλιδα κακοποίησης. Γιατί έτσι νόμιζαν ότι πρέπει να είναι.,.η ράτσα του!!

adespoto