Web Toolbar by Wibiya Πως ο σκύλος θα σας βοηθήσει να πάρετε bonus παραγωγικότητας ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πως ο σκύλος θα σας βοηθήσει να πάρετε bonus παραγωγικότητας

Πως ο σκύλος θα σας βοηθήσει να πάρετε bonus παραγωγικότηταςΣύμφωνα με μια μελέτη του Virginia Commonwealth University , ο σκύλος με μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου στο χώρο της εργασίας του απλά και μόνο με την παρουσία του.

Η εργασία αποτελεί μέρος μια προκαρκτικής έρευνας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of of Workplace Health Management και ουσιαστικά διαπιστώνει πως η παρουσία των σκυλιών σε χώρους εργασίας μπορεί να ελλατώσει αισθητά το στρες που βιώνουν οι εργαζόμενοι κάνοντας έτσι την εργασία τους πιο ευχάριστα αλλά και πιο αποδοτικά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Replacements Ltd (λιανική πώληση και επισκευή προιόντων τεχνολογίας), που απασχολεί 550 εργαζόμενους και που βρίσκεται στο Greensboro των ΗΠΑ. Περίπου 20 έως 30 σκυλιά μεταφερόταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κάθε μέρα για όλη την εργάσιμη εβδομάδα ενώ στο τέλος κάθε ημέρας συλλέγονταν δείγματα σιέλου από τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια επέτρεψαν σε μερίδα εργαζομένων να φέρουν το δικό τους σκύλο στο χώρο της εργασίας και γινόταν και πάλι η ίδια δειγματοληψία σιέλου.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν πως οι εργαζόμενοι που ερχόταν σε επαφή με τους σκύλους εμφάνιζαν «χαμηλά ποσοστά» ορμονών που συνδέονται με στο άγχος και το στρες. Τα αποτελέσματα μεταξύ των εργαζομένων που είχαν τον δικό τους σκύλο στο χώρο εργασίας ήταν ακόμη πιο ενθαρρυντικά.
Όπως δήλωσε και ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Randolph T. Barker “Αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αυτή η μελέτη παρέχει την πρώτη ποσοτική μελέτη των επιπτώσεων όταν ο σκύλος συντροφεύει το αφεντικό του στο εργασιακό περιβάλλον σχετικά με το στρες των εργαζομένων, την ικανοποίηση από τη δουλειά τους, την υποστήριξη και τη δέσμευση που αισθάνονται” και συνεχίζει προσθέτοντας “Τα σκυλιά μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό κίνητρο στο χώρο εργασίας ενώ αποτελεί και μια μέθοδο χαμηλού κόστους που όμως μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα σημαντικά”.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τα συνολικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε εύλογο χρονικά διάστημα.

diagnovet.gr