Web Toolbar by Wibiya Άφησαν σκυλί να πεθάνει από την πείνα ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Άφησαν σκυλί να πεθάνει από την πείνα

Αισιόδοξοι οι κτηνίατροι για την κατάσταση της μικρής Hope

Βρέθηκε πεταμένη σε ένα χαρτόκουτο στην άκρη του δρόμου και οι εκπρόσωποι της φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA που τη βρήκαν λένε πως είναι το πιο αδύνατο σκυλί που έχουν δει ποτέ ζωντανό. 

Το σκυλί, που ονομάστηκε Hope -Ελπίδα- αφέθηκε να λιμοκτονήσει για δύο μήνες! Όταν το βρήκαν ζύγιζε το μισό από το κανονικό της βάρος, λιγότερο από οκτώ κιλά. 

Η μικρή βρέθηκε στο Somerset της Βρετανίας σε τέτοια κατάσταση αδυναμίας που δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της ούτε να καταπιεί φαγητό ή νερό. Οι υπεύθυνοι της RSPCA της έβαλαν ορό και την τύλιξαν με περιτύλιγμα για εύθραυστα αντικείμενα (!) για να επιβιώσει.

Έπειτα από αρκετές ημέρες φροντίδας, μπορεί πλέον να σηκώνει το κεφάλι της και άρχισε σιγά σιγά να τρώει και να πίνει νερό. 

«Είμαι εξοικειωμένη με την κακοποίηση και την εγκατάλειψη ζώων αλλά αυτό είναι το πιο αδύνατο σκυλί που έχω δει ποτέ», δήλωσε η κτηνίατρο της RSPCA Anna Parry. « Όταν έφτασε εδώ έπρεπε να την τυλίξουμε με κουβέρτες για να την κρατήσουμε ζεστά καθώς δεν μπορούσε να διατηρήσει τη θερμοκρασία της και παρότι σήμερα είναι καλύτερα έχει ακόμα πολύ δρόμο…». 

Η Hope εκτιμάται πως είναι μεταξύ ενός και δύο χρονών και οι κτηνίατροι δεν πίστευαν πως θα τα καταφέρει το πρώτο βράδυ. Εάν δεν είχε βρεθεί, δεν της απέμεναν παρά λίγες ώρες ζωής.


newsbeast.gr