Web Toolbar by Wibiya Ορειβασία ή βόλτα στη φύση με το σκύλο! Τι να προσέξετε ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ορειβασία ή βόλτα στη φύση με το σκύλο! Τι να προσέξετε

Ο καιρός έφτιαξε, ο ήλιος λάμπει και είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνουμε μεγάλες βόλτες στη φύση και στο βουνό, πριν αρχίσουμε τα καλοκαιρινά μπάνια. Ο σκύλος σας θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τη βόλτα, τις μυρωδιές, το τρέξιμο.
Πρέπει όμως να προσέξετε κάποιους κινδύνους που παραμονεύουν.
Πάρτε το σκύλο μαζί μόνο αν είναι υγιής και δεν έχει καρδιακά προβλήματα. Σκυλιά μεγαλύτερα σε ηλικία ή με πρόβλημα καλό θα είναι να αποφύγουν μεγάλες βόλτες. Επίσης, μην θυμάστε μόνο τα Σαββατοκύριακα τη βόλτα του σκύλου. Αυτό κουράζει την καρδιά. Προσπαθείστε να προσφέρετε στο σκύλο σας κάθε μέρα μία μέση διάρκεια βόλτας ώστε η μεγαλύτερη βόλτα το Σ-Κ να μην ''ξαφνιάζει'' τον οργανισμό.
Μην αφήνετε το σκύλο σας ελεύθερο αν δεν ακούει στην προσταγή ''έλα'' και δεν μπορείτε να τον ελέγξετε χωρίς λουρί.Σιγουρευτείτε ότι φορά ταυτότητα.
Aν το σκυλάκι σας είναι κάτω του έτους, τα κόκκαλα και οι μύες του είναι ακόμα στην ανάπτυξη. Επομένως, η βόλτα/ορειβασία δεν θα πρέπει να κρατήσει περισσότερο από μισή μέρα.
Ετοιμάστε το σακίδιο σας και μην ξεχάσετε να πάρετε δοχείο για νερό για το σκύλο και ένα μπουκάλι φρέσκο νερό.
Αν συναντήσετε άγρια ζώα, πχ σκατζόχοιρους μην αφήσετε το ζώο να τους μυρίσει και να τους πειράξει.Προσοχή και σε πηγές νερού όπου συχνάζουν μέλισσες.
Αποφύγετε περιοχές με ψηλά χόρτα, αφού τα τσιμπούρια και τα αγκάθια προκαλούν προβλήματα αν κολλήσουν στο σκύλο.

Καλή βόλτα!
adespoto.gr