Web Toolbar by Wibiya Κτηνίατρος που συνεργάζεται με φιλοζωικό σωματείο ακρωτηριάζει κουτάβια ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κτηνίατρος που συνεργάζεται με φιλοζωικό σωματείο ακρωτηριάζει κουτάβια

Ένας ζωόφιλος μας ενημέρωσε ότι επισκέφτηκε ένα κτηνιατρείο το οποίο έχει απέξω πινακίδα με το όνομα φιλοζωικού σωματείου. Εκεί έγινε μάρτυρας μίας πρακτικής που συνεχίζεται στην Ελλάδα παρά τις συμβάσεις προστασίας των ζώων: της κοπής ουρών καθαρόαιμων σκυλιών.
Ο ζωόφιλος συζήτησε με την νεαρή που είχε πάει τα 2 κουτάβια ράτσας μπόξερ στο κτηνιατρείο και την ενημέρωσε πως κακώς ακρωτηριάζουν τα σκυλιά τους.  Σύμφωνα δε με το νέο νόμο απαγορεύεται και η συμμετοχή σε εκθέσεις των ακρωτηριασμένων ζώων, σε μία προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου ακρωτηριασμού των καθαρόαιμων.

Αυτός που επέμενε ήταν ο μπαμπάς της και μάλιστα είπαν πως είχαν πάει σε άλλους 10 κτηνιάτρους οι οποίοι αρνήθηκαν, φυσικά αφού ο ακρωτηριασμός θεωρείται κακοποίηση σύμφωνα με το νέο νόμο και ''μόνο ο συγκεκριμένος κτηνίατρος δέχτηκε να το κάνει'', όπως είπαν.

Ο ζωόφιλος-μάρτυρας καταγγέλει επίσης ότι ενώ πλήρωσε 60 ευρώ για εξετάσεις αίματος δεν πήρε απόδειξη. 
Πέραν του ακρωτηριασμού του ζώου, που δυστυχώς εξακολουθεί και γίνεται από ορισμένους κτηνιάτρους που αγνοούν το νόμο και νοιάζονται μόνο για την αμοιβή τους, το προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο κτηνίατρο εμπιστεύεται και φιλοζωικό σωματείο για τα αδέσποτα ζώα που φροντίζει!


Το adespoto.gr έχει στη διάθεσή του τόσο το όνομα του κτηνίατρου όσο και του σωματείου, το οποίο μάλιστα έχει δημοσιεύσει και στο site του την επί έτη συνεργασία του με το κτηνιατρείο. Θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με το σωματείο για να δούμε αν γνωρίζουν την πρακτική του κτηνιάτρου.
adespoto.gr