Web Toolbar by Wibiya Επανομή: Κτηνίατρος δεν ήθελε να χορηγήσει γνωμάτευση που αποδεικνύει το έγκλημα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επανομή: Κτηνίατρος δεν ήθελε να χορηγήσει γνωμάτευση που αποδεικνύει το έγκλημα

Την περασμένη Τρίτη 15 Μαΐου έγινε τελικά χειρουργικά η εξόρυξη του οφθαλμού της σκυλίτσας, που βλέπετε στη φωτογραφία, η οποία πυροβολήθηκε στην Επανομή της Θεσσαλονίκης στις 28 Απριλίου 2012. Μετά από μέριμνα της κας Ιζαμπέλας Μποτονάκη πρόεδρου του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ», το ζώο εγχειρίστηκε με χρήματα, τα οποία προσέφερε μετά την έκκληση φιλόζωη κάτοικος της Γερμανίας.
Όμως ο κτηνίατρος στην Επανομή, o οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση, δεν μπήκε καν στον κόπο να βγάλει ακτινογραφίες, ώστε να φανεί, αν υπάρχουν σκάγια στο σώμα του ζώου. Μάλιστα πιέστηκε ιδιαιτέρως πολύ από την κα Μποτονάκη, προκειμένου να χορηγήσει ιατρική γνωμάτευση, στην οποία τελικά αναφέρει ως πιθανή αιτία της απώλειας του ματιού του ζώου τον πυροβολισμό ή το χτύπημα ή το δάγκωμα από άλλο ζώο.
Όπως εξήγησε η κα Μποτονάκη ο κτηνίατρος ήταν ιδιαίτερα απρόθυμος στο να γράψει τη σχετική γνωμάτευση, αν και του είχε εξηγήσει πόσο απαραίτητο είναι αυτό, αφού θέλουν, να διωχθεί ο δράστης για απόπειρα ζωοκτονίας καθώς ήδη έχει γίνει καταγγελία εις βάρος του.
Μάλιστα μετά την επέμβαση μάλιστα ο κτηνίατρος πέταξε τον οφθαλμό και μόνο όταν πιέστηκε ξανά από την κα Μποτονάκη, τον αναζήτησε στα σκουπίδια, για να καταγράψει στη γνωμάτευση, ότι το μάτι του ζώου είχε και κάψιμο! Τελικά το ζώο θα μεταφερθεί σε άλλον κτηνίατρο, ώστε να βγουν ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί αν έχει σκάγια στο σώμα του.
Στη φωτογραφία, που δημοσιεύουμε, φαίνεται ακόμα και η τρύπα που υπάρχει ακριβώς πάνω από το αριστερό μάτι της σκυλίτσας.
Όμως ούτε και από το Α.Τ. Επανομής ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες χορήγησαν αντίγραφο της κατάθεσης του στον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, που φρόντιζε το ζώο, το οποίο πυροβόλησε γείτονας του και οποίος εξ αρχής τον είχε καταγγείλει γι’ αυτό.
Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης και θυμηθείτε, ότι η αυτόπτης μάρτυρας ενώ ενημέρωσε τον γείτονα της για το έγκλημα που συνέβη στη σκυλίτσα που φρόντιζε, στη συνέχεια δεν ήθελε να δώσει κατάθεση για να μη τα βάλλει με τον «τρελό».
Η Αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την καταγγελία και ο κτηνίατρος δεν έκανε με προθυμία αυτό, που πρέπει, ώστε με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, να υπάρχει καταγεγραμμένο από τι τραυματίστηκε το ζώο.
Επί της ουσίας ένας πυροβόλησε μια σκυλίτσα και πήρε τα τρία κουτάβια της για να τα εξαφανίσει. Αναγκάστηκε να τα επιστρέψει μόνο όταν τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία όμως επί της ουσίας δεν τιμωρήθηκε, γιατί όσοι είναι αρμόδιοι, να ψάξουν την υπόθεση, τον καλύπτουν είτε σκόπιμα είτε αδιαφορώντας!