Web Toolbar by Wibiya Φόλες από υδροκυάνιο απειλούν ζώα και ανθρώπους στην Ηλεία ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Φόλες από υδροκυάνιο απειλούν ζώα και ανθρώπους στην Ηλεία

Φόλες από υδροκυάνιοχρησιμοποιούν κάποιοι ασυνείδητοι σε χωριά του νομού Ηλείας με συνέπεια να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή άγριων και κατοικίδιων ζώων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτη της Ηλείας” πιθανότατα πρόκειται για αμπούλες υδροκυανίου, οι οποίες κυκλοφορούν παράνομα στη χώρα μας, με τόπο προέλευσης κάποια χώρα της Ασίας.
Μάλιστα, στα Κτηνιατρικά κέντρα της Ηλείας μεταφέρονται συνεχώς ζώα που έχουν καταπιεί αμπούλες με υδροκυάνιο ενώ το δηλητήριο μπορεί να εισχωρήσει και στο πόσιμο νερό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα υπολείμματα μιας τέτοιας «τοξικής βόμβας» συνέλεξε η Γεωργία Παναγοπούλου από το Μπόρσι , η οποία λίγο έλειψε να χάσει το σκυλί της ενώ κινδύνεψε και η υγεία της (έχει υποβληθεί σε εξετάσεις και αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα).
Η κα Παναγοπούλου παρέδωσε την παγίδα δηλητηρίου στο Κτηνιατρικό Κέντρο Ανδραβίδας της Π.Ε. Ηλείας ενώ ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας καθώς και το Δασαρχείο Αμαλιάδας δεδομένου ότι πέρα από το σκύλο της διαπίστωσε ότι φρικτό θάνατο βρήκε από ένα τέτοιο δόλωμα και μία αλεπού.
Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια στην «ΠΡΩΤΗ», σκέπτεται σοβαρά να υποβάλλει μηνύσεις καθώς πρέπει να αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προμηθεύονται αυτά τα τοξικά δολώματα βάζοντας σε κίνδυνο, εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους, πέρα από τα ζώα, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Το υδροκυάνιο είναι ένα πολύ επικίνδυνο δηλητήριο που παραμένει αναλλοίωτο στο περιβάλλον. Μόνος τρόπος καταστροφής του είναι η καύση σε θερμοκρασία 900 βαθμών.
Μάλιστα, το υδροκυάνιο μπορεί να περάσει στο νερό ή στην τροφική αλυσίδα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.