Web Toolbar by Wibiya Προσπάθεια αντιμετώπισης των αδέσποτων εντός των στρατιωτικών μονάδων ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προσπάθεια αντιμετώπισης των αδέσποτων εντός των στρατιωτικών μονάδων

Με πρωτοβουλία της αρμόδιας Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΔΥΣ/ΓΕΣ) και έπειτα από σχετική εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κώστα Ζιαζιά, πρόκειται να συνταχθεί «χάρτης» με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις που εδρεύουν και λειτουργούν εντός των ζωνών ευθύνης όλων των μειζόνων σχηματισμών της χώρας, ούτως ώστε οι διοικητές αυτών ή των υπό τις διαταγές τους μονάδων να απευθύνονται σε αυτές όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα «υπερπληθυσμού» με τα αδέσποτα εντός των στρατοπέδων τους. 
 
Το θέμα προέκυψε πρόσφατα με την καταγγελία για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου από δεκανέα έπειτα από σχετική εντολή του διοικητή της Μονάδος. 
 
Για το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη – σύμφωνα με τις πληροφορίες – σχετική έρευνα για τη διερεύνησή του. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ο Αρχηγός ενήργησε άμεσα ούτως ώστε στο μέλλον να υπάρχει ένας, ει δυνατόν, θεσμοθετημένος και εντός των ορίων του σύγχρονου πολιτισμού μας τρόπος αντιδράσεως για ένα θέμα – αυτό των αγελαίων σκυλιών εντός των μονάδων – που και υπαρκτό είναι αλλά και που χρήζει σύγχρονης και ανθρωπιστικής αντιμετωπίσεως.
Λ.Σ.Μ.

apospasma.gr