Web Toolbar by Wibiya Νίκος Τσαμπαρλής: Θεωρεί περιττή για τα παιδιά τη διδασκαλία της αγάπης για τα ζώα ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Νίκος Τσαμπαρλής: Θεωρεί περιττή για τα παιδιά τη διδασκαλία της αγάπης για τα ζώα

Με λαϊκίστικους υπαινιγμούς και φαιδρά επιχειρήματα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί για τον Άλιμο», Νίκος Τσαμπαρλής, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 σε ομιλία του κατά την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας σχολίασε ως αποδειχτικό στοιχείο της σπατάλης στον δήμο τα χρήματα, που ξοδεύονται, ώστε τα παιδιά των δημοτών – δηλαδή των ψηφοφόρων του – να αποκτήσουν φιλοζωική κουλτούρα…

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής είναι βαθιά νυχτωμένος σε θέματα, που άπτονται της φιλοζωίας και της εκπαίδευσης και βρήκε μια εξυπνάδα να πετάξει, ώστε να γελάσει το κοινό του…
Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής αγνοεί, ότι η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ζητήματα κακοποίησης ζώων. Δεν έχει ακούσει και δεν έχει δει ότι τα κατοικίδια και τα αδέσποτα, που γεννιούνται σε αυτόν τον τόπο πέφτουν θύματα δηλητηριάσεων, τροχαίων, απαγχονίζονται, βασανίζονται ποικιλοτρόπως ενώ καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων εκατοντάδες κουτάβια και ενήλικα ζώα, που κάποιοι ξεφορτώνονται, αφού ελάχιστοι δήμοι στειρώνουν συστηματικά τα σκυλιά και τα γατιά της περιοχής τους.

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής δεν γνωρίζει, αν και είναι υποχρεωμένος να ξέρει, ότι και σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039/2012 οι δήμοι είναι επιφορτισμένοι και με την φροντίδα και των αδέσποτων ζώων.

Προφανώς ο κ. Τσαμπαρλής δεν έχει διαβάσει για περιστατικά κακοποίησης ζώων από μικρά παιδιά, από εφήβους, από ενήλικες. Εμείς θα κάνουμε τον κόπο να του θυμίσουμε μερικά, όπως αυτό στο Δαράτσο Χανίων, στην Πάρο, και στη Βυρώνεια Σερρών.

Αυτή την άγνοια του δημοτικού άρχοντα καυτηριάζει με επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καθώς και η Διεπιστημονική Ομάδα τους, ώστε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αλίμου, να καταλάβει, ότι ακόμα και εν μέσω κρίσης, πρέπει – είμαστε υποχρεωμένοι – να διδάξουμε στα παιδιά μας την αγάπη για τα ζώα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον.

Τη φράση, που ξεσήκωσε τους φιλόζωους, δημοσιεύει το vimaonline.gr στις 16 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει, ότι ο κ. Τσαμπαρλής απευθυνόμενος στους δημότες του τόνισε: «Να σας πω και κάτι μικρό; Στα ΚΔΑΠ εγκρίθηκαν κάποιες συμβάσεις για τις απολύτως απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες. Ξέρετε τι σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος; “Διαπαιδαγώγηση των προνηπίων, νηπίων και μαθητών σε θέματα δικαιωμάτων και φροντίδας των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων!!!!” Δηλαδή τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και προσλάβαμε κάποιον για να μάθει στον γιο μου τον Γιώργο τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων!».
Αν θέλετε, να διαμαρτυρηθείτε, για τα όσα δήλωσε ο κ. Τσαμπαρλής τότε στείλτε του email στο: nikostsamparlis@gmail.com και πείτε του αν δεν ξέρει καλύτερα να ρωτάει! Σπατάλες στους δήμους γίνονται, αλλά ποτέ για τα αδέσποτα. Ίσως η μέριμνα για τα ζώα να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, αλλά όποιος έχει αποδείξεις επ' αυτού καλό είναι να τις δημοσιεύει.

 
Ολόκληρη η επιστολή
«Με έκπληξη είδαμε μεταξύ άλλων δηλώσεών σας να απορρίπτεται την διαπαιδαγώγηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέναντι στην αστική πανίδα και μάλιστα με την έκπληκτη αποστροφή πως “δεν χρειάζεται να μάθει ο γιος σας ο Γιώργος” οτιδήποτε περί αυτών των ζητημάτων.

Φαίνεται λοιπόν πως κατ' εξοχήν αυτό το παιδί έχει ανάγκη τέτοιων γνώσεων, αν διαθέτει πατέρα με τέτοιου είδους αντιλήψεις. Γιατί, σήμερα, που οι αυτοδιοικητικές ανάγκες - μεγεθυσμένες από την κρίση - αιτούνται Ταγών με Ευρωπαϊκή αντίληψη, ώστε να μην χαθούν και τα τελευταία ψήγματα ευαισθησίας απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και σε ό,τι τέλος πάντων ονομάζουμε απομεινάρια της φύσης μέσα στο τσιμέντο, εσείς φαίνεσθε από τις δηλώσεις σας ο κατ' εξοχήν ακατάλληλος για έναν τέτοιο ρόλο.

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει, που ζείτε, και υπό ποιες συνθήκες καθώς, όλοι οι επίδοξοι Δημαρχίσκοι είναι πάντοτε ευεπίφοροι στην διατύπωση οραμάτων για “κηπουπόλεις”, αλλά είναι πάντα έτοιμοι να τις οραματισθούν με πλήρη απουσία εμβίων όντων από αυτές.

Σε μία εποχή που η κολοβή Ελληνική κουλτούρα περί την φιλοζωία δίδει τα στρεβλά αποτελέσματα των εγκαταλείψεων και των βασανισμών, εσείς θεωρείτε την όποια προσπάθεια θεραπείας περιττή πολυτέλεια και εξοβελιστέο έξοδο και μάλιστα ανερυθρίαστος.

Λυπούμεθα για το ήθος, τον πολιτισμό σας και την προπέτεια
Ελπίζουμε η διαγωγή σας να ληφθεί σοβαρά υπόψη τόσο από τον πολιτικό χώρο που σας υποστηρίζει, όσο και από τους ψηφοφόρους σας.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων
Αναστασία Μπομπολάκη
Για την
Διεπιστημονική Ομάδα
Ρεγγίνα Αργυράκη, Καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».