Web Toolbar by Wibiya ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Δεν εφαρμόζουν το νόμο και τοποθετούν παράνομα τα ζώα στις αποσκευές ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Δεν εφαρμόζουν το νόμο και τοποθετούν παράνομα τα ζώα στις αποσκευές

Αυξάνονται οι καταγγελίες που φτάνουν στο adespoto.gr σχετικά με τα ΚΤΕΛ και τους οδηγούς που επιμένουν να βάζουν τα ζώα στις αποσκευές και να μην εφαρμόζουν το νόμο για δρομολόγια όπου επιτρέπονται ζώα στη καμπίνα των επιβατών. Μετά την καταγγελία για το ΚΤΕΛ Λευκάδας,...

μία ακόμα κυρία επικοινώνησε με το adespoto.gr και μας γράφει:
"Καλημέρα, Σάββατο 24//3/2012 στα Κτελ Θεσσαλονίκης με το λεωφορείο των 12 πμ έβαλαν σκυλάκι με το κλουβί του να ταξιδέψει στον χώρο των αποσκευών! Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ήταν ένας νεαρός που δεν ήθελε και δεν ήξερε να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και απο συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στους παρευρισκομένους έγινε σαφές ότι στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΔΕΝ επιτρέπουν να πάρεις τα κλουβιά μεταφοράς στην καμπίνα επιβατών (μάλιστα κάποια επιβάτης έλεγε οτι στο δικό της το σκυλί αναγκάζεται να δώσει δραμαμίνη για να μην έχει στρές στην μπακγαζιέρα)!!!
Επειδή δυστυχώς δεν ήμουν παρούσα στο γεγονός για να διεκδικήσω τα δικαιώματα του σκύλου αλλά μια φίλη σοκαρισμένη εκ τον υστέρων μου κατήγγειλε το γεγονός παρακαλώ όπως βοηθήσετε να διευθετηθεί το θέμα διότι είναι απαράδεκτο το γεγονός πόσο μάλλον τώρα που θα ταξιδέψει τόσος κόσμος το Πάσχα και όπως φαίνεται εκτός των αμνών αναμένετε να κλαίμε και άλλα τετράποδα."
Εκτός από όσα αναφέρει η κ. Ιωάννα Τ. και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα ΚΤΕΛ, υπενθυμίζουμε στους ιδιοκτήτες ζώων ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης όταν δέχονται να τοποθετούν τα ζώα τους στον ακατάλληλο χώρο των αποσκευών ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ με κίνδυνο της ζωής τους. Ειδικά
τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει τα ζώα κινδυνεύουν με θερμοπληξία! Μην ενδίδετε στους εκβιασμούς των οδηγών, η ζωή του ζώου αξίζει πιο πολλά από ένα δρομολόγιο!

Αν είστε φοιτητές που ταξιδεύετε με το ζωάκι σας ή άνθρωποι που πάτε μια εκδρομή ή στο πατρικό σας, ΜΗΝ δέχεστε την τοποθέτηση του κατοικιδίου σας στο χώρο των αποσκευών. Ο νόμος είναι σαφής και είναι αποτέλεσμα πολλών θανάτων ζώων και αντιδράσεων ζωόφιλων στην απάνθρωπη τακτική της τοποθέτησης ζώων με τις αποσκευές:
"τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,
(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και
(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας".

adespoto.gr