Web Toolbar by Wibiya Παρά τρίχα... εκλεκτό έδεσμα στο Βιετνάμ ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παρά τρίχα... εκλεκτό έδεσμα στο Βιετνάμ


Ο Tάο Τάο είναι ένας από τους περίπου 2.000 σκύλους που προορίζονταν για γκουρμέ εστιατόρια του Βιετνάμ και σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τις Αρχές της Ταϊλάνδης.

Το κρέας σκύλου θεωρείται εκλεκτός «μεζές» στην ασιατική χώρα και οι αστυνομικοί κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να ματαιώσουν τα σχέδια των επίδοξων εμπόρων. Οι απαγωγές κατοικιδίων από τις αυλές σπιτιών είναι πολύ συχνές, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους ιδιοκτήτες τους να μην αφήνουν από τα μάτια τους το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Ο Τάο Τάο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ανήμερα τα Χριστούγεννα, περίοδος κατά την οποία αυξάνεται η ζήτηση για κρέας σκύλου τόσο στο Βιετνάμ όσο και στην Κίνα.

«Τον έχασα στη διάρκεια των πυροτεχνημάτων. Νόμιζα ότι απλώς φοβήθηκε και πως θα επέστρεφε πίσω. Όταν πέρασε η ώρα και δεν είχε επιστρέψει, ξεκίνησα την αναζήτηση. Όπου άκουγα γάβγισμα, πήγαινα προς τα εκεί», τόνισε σε δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο ιδιοκτήτης του.

«Η θανάτωση σκύλου στην Ταϊλάνδη τιμωρείται από τον νόμο και εκτός αυτού είμαστε Βουδιστές και πιστεύουμε στη μετενσάρκωση, γι αυτό και είναι αμαρτία να θανατώνονται τα σκυλιά», πρόσθεσε.

Τελικά, ο Τάο Τάο εντοπίστηκε ανάμεσα σε περίπου 800 σκυλιά τα οποία βρίσκονταν μέσα σε κλουβιά, κοντά στα σύνορα με το Λάος. Το φορτηγό που τον μετέφερε, σταμάτησε σε έλεγχο της Αστυνομίας, περίπου 600 χλμ. μακριά από το σημείο όπου τον είχε είδε για τελευταία φορά ο ιδιοκτήτης του.

«Το κρέας σκύλου δεν είναι περιζήτητο στο Λάος. Η χώρα αυτή είναι απλώς το πέρασμα για το Βιετνάμ και την Κίνα», κατέληξε.

Δείτε το video…


zougla