Web Toolbar by Wibiya Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Απολύτως αρμόδια η ΕΛ.ΑΣ. για τις κακοποιήσεις των ζώων

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) τονίζει ότι μετά από την αβεβαιότητα και τη σύγχυση, που προκάλεσε στην φιλοζωική κοινότητα η παρ. ιδ του άρθρου 1 του νόμου 4039/2012, που μοιάζει να απαλλάσσει την ΕΛ.ΑΣ. από το καθήκον της να επεμβαίνει σε περίπτωση κακοποίησης ζώου, επικοινώνησε με την Εισαγγελία Αθηνών.

Η Π.Φ.Ο. κατέθεσε την ανησυχία της επ’ αυτού του ζητήματος και ζήτησε από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Η κα Ράικου διαβεβαίωσε, τους εκπροσώπους της Π.Φ.Ο., ότι ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής και ορίζει ρητά ότι η καταρχήν αρμόδια αρχή που διαπιστώνει παραβάσεις είναι και παραμένει η Ελληνική Αστυνομία.

Προς ενίσχυση αυτού και για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση, πήρε την απόφαση και όρισε υπεύθυνο εισαγγελέα για τα αδικήματα κατά των ζώων. Αρμόδια εισαγγελέας για τις παραβάσεις, που αφορούν την προστασία των ζώων ορίστηκε η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου.

http://www.zoosos.gr/article/1288/eisaggelia-protodikon-athenon-apolutos-armodia-e-elas-gia-tis-kakopoieseis-ton-zoon