Web Toolbar by Wibiya ΚΤΕΛ Αργολίδας: Συνεχίζουν οι οδηγοί να απαιτούν παράνομα την τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΤΕΛ Αργολίδας: Συνεχίζουν οι οδηγοί να απαιτούν παράνομα την τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές

Παρόλο που η νέα εγκύκλιος δίνει την δυνατότητα να μεταφέρονται ζώα με τα ΚΤΕΛ και τα αστικά λεωφορεία, υπάρχουν ακόμα οδηγοί που δεν θέλουν να συμμορφωθούν. Μετά από καταγγελία κυρίας, η οποία τελικά ΔΕΝ ταξίδεψε γιατί ο οδηγός επέμενε να μεταφέρει το 1,5 κιλού σκυλάκι της στις αποσκευές,  η ΠΣΕΖΣ έστειλε την παρακάτω επιστολή. 

Θέμα: Καταγγελία για μεταφορά ζώου
Κύριοι,
Αναφερόμενοι σε καταγγελία που λάβαμε για το ΚΤΕΛ Αργολίδας, την 25η Φεβρουαρίου με κατεύθυνση από Αθήνα για Ναύπλιο, με τον πρωινό δρομολόγιο των 7:30 π.μ., παρακαλώ σημειώστε τα ακόλουθα:
1. Με το συγκεκριμένο δρομολόγιο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Αργολίδας επιτρέπεται η μεταφορά ζώων, σύμφωνα πάντα με τους όρους της εγκυκλίου υπ’ αριθμόν Β1/41804/4443/2011.
2. Το εισητήριο της κυρίας εκδόθηκε και πληρώθηκε κανονικά στην ταμία κα Γ****, από την κυρία που μετέφερε το σκυλάκι βάρους 1,5 περίπου κιλού εντός κουτιού μεταφοράς διαστάσεων 40 Χ 35 Χ 35.
3. Ο οδηγός κ. Μ**** αρνήθηκε κατηγορηματικά να μεταφέρει το ζώο, εκτός και αν το τοποθετούσε στον χώρο αποσκευών, απαξιώνοντας μάλιστα τις ρυθμίσεις της παραπάνω εγκυκλίου με το επιχείρημα ότι «κανένα ζώο δεν έπαθε ποτέ τίποτα στον χώρο αποσκευών».
4. Η κυρία αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι της, γεγονός το οποίο της δημιούργησε προσωπικά ζητήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι, βάσει της παραπάνω εγκυκλίου, τονίζεται ότι σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης επιβάλλονται από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Π.Δ. 170/2003 (Α’ 140) στις ΚΤΕΛ ΑΕ οι προβλεπόμενες κυρώσεις, καθώς και οι οδηγοί των λεωφορείων που δεν συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του Π.Δ. 246/2006.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την εφαρμογή των κυρώσεων που ορίζονται καθώς και την διαβεβαίωση σας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το περιστατικό αυτό.
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοπσονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλκών Σωματείων,
Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων
Τηλ. επικοινωνίας: 22960-25059
adespoto.gr