Web Toolbar by Wibiya Ντιτρόιτ: Για καταφύγιο που δεν θα θανατώνει ζώα θα αξιοποιηθεί η δωρεά 1.5 εκ. δολλαρίων ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ντιτρόιτ: Για καταφύγιο που δεν θα θανατώνει ζώα θα αξιοποιηθεί η δωρεά 1.5 εκ. δολλαρίων

Τα αδέσποτα σκυλιά αυξάνονται στο Ντιτρόιτ και μία μη κερδοσκοπική οργάνωση θέλει να το σταματήσει, με υιοθεσίες και όχι ευθανασίες. Γι αυτό το σκοπό θα αξιοποιήσει 1.5 εκατομμύριο δολλάρια-δωρεά που έλαβε-για να φτιάξει ένα πρότυπο καταφύγιο.
Σε μία πόλη με έντονα οικονομικά προβλήματα όπως το Ντιτρόιτ, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα ζώα τους καθώς δεν μπορούν να τα φροντίσουν ενώ οι παράνομες κυνομαχίες εξακολουθούν να γίνονται. Τα αδέσποτα περισυλλέγονται από τους δρόμους και οδηγούνται σε δημόσια καταφύγια όπου ευθανατώνονται αν δεν υιοθετηθούν ή δεν τα ζητήσει ο ιδιοικτήτης τους μέσα σε λίγες μέρες.
Ο ράπερ Ηush και η τηλεοπτική παραγωγός Martino ίδρυσαν μαζί την μη κερδοσκοπική οργάνωση Διάσωση Σκύλων Ντιτρόιτ (DDR) το 2011.
Η αποστολή της οργάνωσης είναι να περισυλλέξουν όλα τα αδέσποτα και να τους βρουν σπίτια! Γι αυτό θέλουν να κατασκευάσουν ένα καταφύγιο που
θα τα φιλοξενεί, για όσο καιρό χρειαστεί να βρουν σπίτι. Κανένα σκυλί δεν θα θανατώνεται.
Μπορεί να ακούγεται σαν όνειρο, όμως ο ράπερ και οι 4 υπάλληλοι που έχει προσλάβει, μαζί με τους 2 που δουλεύουν ως μερική απασχόληση και πολλούς
εθελοντές έχουν ήδη πάρει 200 σκυλιά απ τους δρόμους, από πέρσυ που δημιουργήθηκε η DDR.
Toν Δεκέμβριο μία ανώνυμη δωρεά ύψους 1.5 εκατομμυρίου δολλαρίων έγινε στην DDR και τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για ένα πρότυπο καταφύγιο που δεν θα θανατώνει ζώα.
Ο Δήμος περισυλλέγει περίπου 3.000-5.000 σκυλιά το χρόνο ενώ η DDR αναφέρει ότι θα ασχοληθούν μόνο με τα σκυλιά. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις για πουλιά, ελάφια και διάφορα ζώα αλλά η DDR έβαλε στόχο να βοηθήσει όλα τα σκυλιά και μόνο.
adespoto.gr