Web Toolbar by Wibiya Σκύλος βοηθά παιδάκι με διαβήτη ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σκύλος βοηθά παιδάκι με διαβήτη

Ο 7χρονος Jayden χαμογελά παίζοντας με το νέο του κουτάβι, που η μαμά του αποκαλεί φύλακα άγγελο του γιου της. Το  μαύρο Λαμπραντόρ, ο Ρόκι, έχει εκπαιδευτεί για να εντοπίζει προβλήματα στα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα καθώς ο μικρός μαθητής της δευτέρας δημοτικού πάσχει από διαβήτη Τύπου 1.

Ο μικρός πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης αρκετές φορές μέσα στη μέρα ενώ δεν μπορεί να απολαύσει τα γλυκά που τρώνε τα άλλα παιδιά αν δεν μετρηθεί ακριβώς η ποσότητα.

Ο διαβήτης Τύπου 1, γνωστός και ως διαβήτης των νεογνών, είναι μία χρόνια πάθηση όπου το πάγκρεας παράγει λιγότερη ή καθόλου ινσουλίνη, την ορμόνη που χρειάζεται για να μπορεί η ζάχαρη να μπαίνει στα κύτταρα και να παράγει ενέργεια. Παρά την έρευνα, δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία.

Η μαμά του, που μεγαλώνει μόνη της τον μικρό Jayden, έμαθε μέσω του ιντερνετ για την οργάνωση των Σκύλων Εργασίας - Φύλακες Αγγελοι που έχει βάση τη Βιρτζίνια. Εκπαιδεύουν μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος τα σκυλιά να αναγνωρίζουν τις διακυμάνσεις στα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα, για όσους πάσχουν από διαβήτη Τύπου 1 και 2.

Ετσι ο μικρός παρέλαβε το κουτάβι του που είναι μόλις 4 μηνών και μπορεί να ειδοποιεί την μαμά του, μέσω της όσφρησής του, αν αλλάζει κάτι στα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα του αγοριού.

Τα σκυλιά που ειδοποιούν για διαβήτη είναι σχετικά νέα προσθήκη στα σκυλιά εργασίας και θεραπείας. Τα σκυλιά αυτά μπορούν να εντοπίσουν αλλαγές στα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα, 20-45 λεπτά πριν τις καταγράψουν οι μετρητές γλυκόζης.

Ο σκύλος αποτελεί ένα μέτρο ασφάλειας που παρέχει ανεξαρτησία και ξεγνοιασιά, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Βέβαια τα σκυλιά και η εκπαίδευση τους κοστίζουν ακριβά και το συγκεκριμένο κουτάβι αγοράστηκε για 20.000 δολλάρια, που συγκεντρώθηκαν από δωρεές, μέσω χορού, πίτσαριών ή ακόμα και
συναυλιών! Η εκπαίδευση είναι συνεχής και 2 φορές το χρόνο θα επισκέπεται το σπίτι ειδικός αξιολογητής.
adespoto.gr