Web Toolbar by Wibiya «Nα τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες» είπε ... ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου Μυτιλήνης ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

«Nα τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες» είπε ... ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανταμάδου Μυτιλήνης

«Να 'ρθείτε να τα μαζέψετε εσείς τα παλιόσκυλα. Εσείς από την Αθήνα που κάνετε τους μάγκες. Που πλημμύρισε ο τόπος στο Μανταμάδο με σκυλιά. Μας έχετε ζαλίσει εσείς που κάνετε τους φιλόζωους. Αντί να κοιτάξετε τους ανθρώπους, ασχολείστε με τα σκυλιά», αυτό είπε ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη δολοφονία ζώου με καραμπίνα και για της φόλες που έπεσαν στην περιοχή.

Όταν μάλιστα, τον ρωτήσαμε εάν αυτή είναι η επίσημη θέση του, και του αναφέραμε πως θα δημοσιεύσουμε τα λεγόμενα του εκείνος είπε απαξιωτικά: «Δεν ‘πα να γράψετε ό,τι θέλετε! Το μάθαμε τώρα με το διαδίκτυο! Γράψτε ό,τι θέλετε». Πρέπει να τονίσουμε επίσης πως το ύφος του ήταν άκρως επιθετικό και απαξιωτικό  αναφέρει το trupokarudos.com.

Ο Μιχαήλ Χατζηδημητρίου δικαιολόγησε το δράστη της δολοφονίας, λέγοντας πως «καλά έκανε που αντέδρασε έτσι, αφού το σκυλί του επιτέθηκε», και δικαιολόγησε επίσης και όσους ρίχνουν φόλες λέγοντας πως «καλά κάνουν αφού τα σκυλιά τους τρώνε τα πρόβατα».

Όταν του επισημάναμε το γεγονός πως οι κτηνοτρόφοι έχουν λάβει μεγάλα ποσά ως επιδοτήσεις για να περιφράξουν τα χωράφια τους και να προστατέψουν τα ζώα τους, εκείνος απάντησε «και τι να τα κάνουν τα χωράφια τους ; Στρατόπεδα;».

Μάλιστα, τη στιγμή που επικοινωνήσαμε μαζί του εκείνος ήταν πιθανότατα σε κάποιο καφενείο, και ακούγαμε εκτός από εκείνον να ωρύεται και τους συγχωριανούς του να γελάνε και να κοροϊδεύουν το συγκεκριμένο διάλογο γελώντας.

«Γνωρίζετε πως οι πράξεις αυτές τιμωρούνται από το νόμο, και πως η νομοθεσία έχει αλλάξει και έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα;», τον ρωτήσαμε ακόμη, και εκείνος απλώς απάντησε

«Έλα μωρέ ποιος νόμος… Για νόμο να ρθείτε να μιλήσετε με τους ανθρώπου που τους καταστρέφουν την περιουσία τα παλιόσκυλα».


Παρίστανε δε τον φιλόζωο, αναφέροντας πως έχει και αυτός 5 σκυλιά  ΔΕΜΕΝΑ στο κτήμα του! Όταν του αναφέραμε πως το να παραμένουν μονίμως δεμένα είναι παράνομο αποκρίθηκε: «Και τι να κάνω; Να τα αφήνω να καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες;»

Από αυτήν την στάση του επίσημου εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας, αντιλαμβανόμαστε γιατί τόσα χρόνια στο χωριό δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για την κακοποίηση ζώου, και ταυτόχρονα για ποιο λόγο επικροτείται η χρήση της φόλας,  και άλλων μέσων εξόντωσης, που αποτελούν ποινικά αδικήματα. Δεν απορούμε επίσης για την ασυλία του ΠΑΝ.ΜΑΝ στο χωριό και για το γεγονός πως τον έκρυψαν κάποιοι όσο διαρκούσε το αυτόφωρο.


Αν οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυτή τη στάση, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους δημότες; Όσο για τους κτηνοτρόφους δεν είναι μονάχα ένοχοι για το ότι σπατάλησαν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε, σε οτιδήποτε άλλο μη σχετικό με τα ζώα και τα χωράφια τους, είναι ταυτόχρονα και εκείνοι που δημιούργησαν τα αδέσποτα που τώρα με μανία φολιάζουν. Το σίγουρο είναι πως αυτά τα ζώα δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά από τον ουρανό, κάποιοι δεν φρόντισαν να τα στειρώσουν και άλλοι τα εγκατέλειψαν. Πρόκειται για τους ίδιους που τώρα τα φολιάζουν και διαμαρτύρονται για την ύπαρξη τους…
Αλήθεια ο Δήμαρχος Λέσβου γνωρίζει για τη στάση του προέδρου της Κοινότητας;
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε και εσείς με τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου μπορείτε να καλέσετε στο 2253061200, για να διαπιστώσετε και μόνοι σας τα παραπάνω ή ακόμη και για να διαμαρτυρηθείτε…
trupokarudos.com