Web Toolbar by Wibiya Περαία Θεσσαλονίκης: Κυνηγόσκυλο σκελετωμένο με έγκαυμα στην πλάτη ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Περαία Θεσσαλονίκης: Κυνηγόσκυλο σκελετωμένο με έγκαυμα στην πλάτη

Αυτό το Κούρτσχααρ το εντόπισε η Αφροδίτη Μανουσάκη στην Περαία Θεσσαλονίκης (Δευκαλίωνος και Ησιόδου) πριν από 15 μέρες, να περιφέρεται σκελετωμένο με αυτή την μεγάλη πληγή, που βλέπετε, στην πλάτη του. Το ζώο ήταν σε κατάσταση πανικού – προφανώς λόγω του πόνου – αφού το τραύμα του ήταν φρέσκο, και δεν κατάφερε να το πλησιάσει, για να του προσφέρει βοήθεια.

Όμως προχθές το εντόπισε ξανά στην παραλία των Νέων Επιβατών. Μόλις το φώναξε εκείνο έτρεξε κοντά της αναζητώντας χάδια! Ο ταλαίπωρος σκυλάκος εμπιστεύτηκε την Αφροδίτη και εκείνη με τη βοήθεια της Ελένης τον μετέφερε στο κτηνιατρείο smartpet στην Περαία. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε, ότι πρόκειται για έγκαυμα δευτέρου βαθμού, το οποίο ευτυχώς επουλώνεται. Επέμβαση δεν θα χρειαστεί, αλλά το ζώο παίρνει ήδη αντιβίωση.

Το σκυλί είναι αρσενικό, νεαρό (μικρότερο του ενός έτους), δε φέρει μικροτσίπ και είναι εξαιρετικά αδύνατο. Ήδη φιλοξενείται από μια φιλόζωη στο Ωραιόκαστρο, όμως μόλις ολοκληρώσει την αντιβίωση του θα πρέπει να δοθεί για υιοθεσία. Η Αφροδίτη Μανουσάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr, ότι όταν επικοινώνησε ζητώντας βοήθεια για τη φιλοξενία του στο Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης των Αδέσποτων Ζώων έντεκα δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) της απάντησαν, ότι τα περιστατικά εξυπηρετούνται βάσει της προτεραιότητας των κλήσεων και όχι ανάλογα με πόσο επείγει κάθε περίπτωση!

Αν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε αυτό το ζώο καλέστε στο τηλέφωνο: 6934272972. Κυνηγοί αποκλείονται. Επίσης θα δοθεί με προϋπόθεση την άμεση τοποθέτηση microchip και τη στείρωση.

http://www.zoosos.gr/article/1155/peraia-thessalonikes-kunegoskulo-skeletomeno-me-egauma-sten-plate