Web Toolbar by Wibiya Η Δημοκρατική Αριστερά για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012 ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η Δημοκρατική Αριστερά για τον αντιφιλοζωικό νόμο 4039/2012

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, αποτελούμενη από την Αναστασία Μπομπολάκη και την Μαρία Χουστουλάκη, συναντήθηκε με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Τσούκαλη και Θανάση Λεβέντη, την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, στα γραφεία της Βουλής. Η συνάντηση έγινε με τη συμβολή του στελέχους της ΔΗΜ.ΑΡ., Γιώργου Τούσια.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκαν οι σοβαρές διαφωνίες της Π.Φ.Π.Ο. και της ΔΗΜ.ΑΡ. για τον νόμο 4039/2012, που ψήφισε κατά πλεοψηφία η Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, την αντιφιλοζωική και αντιεθελοντική κατεύθυνσή του, καθώς και για το γεγονός, ότι δεν σχεδιάστηκε τελικά να προστατεύσει τα ζώα επί της ουσίας, αλλά τα διάφορα συντεχνιακά και οικονομικά συμφέροντα.

Στο κοινό δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν και οι δύο φορείς, τονίζεται ότι «εξηγήσαμε και ταυτόχρονα εκφράσαμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τα όσα διημείφθησαν εντός και εκτός Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, από μερίδα πολιτικών και άλλων φορέων, και για την ελεεινή κατηγορία κατά εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών συλλόγων για δήθεν εμπορία ζώων.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς συμμερίστηκαν την αγωνία των ζωοφιλικών οργανώσεων για τις δυσμενείς επιπτώσεις των διατάξεων του νόμου και δήλωσαν ότι στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα επιδιώξουν την τροποποίηση όλων των αντιφιλοζωικών διατάξεων του».