Web Toolbar by Wibiya Σέλι Ημαθίας: Τα αδέσποτα πεθαίνουν από την πείνα και το ψύχος ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Σέλι Ημαθίας: Τα αδέσποτα πεθαίνουν από την πείνα και το ψύχος

Την αγωνία της, τη θλίψη της, την οργή της για όσα συμβαίνουν στο Σέλι Ημαθίας, διατύπωσε σήμερα η Γιάννα Καραγιαννάκη μέσω Facebook. Εξηγεί με λίγα λόγια τα ατελείωτα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ίδια παλεύοντας, να βοηθήσει τα αδέσποτα, που ζουν εκεί… Τονίζει βέβαια και την αδιαφορία των αρμοδίων και όλων εκείνων τσομπάνηδων, κυνηγών και άλλων «φιλόζωων», οι οποίοι παράτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη τα σκυλιά τους, για να τα ξεφορτωθούν.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως την αδιαφορία των ανθρώπων και το μίσος, που τρέφουν οι Έλληνες για τα άλλα έμβια όντα, το πληρώνουν τα ζώα. Αυτά πεθαίνουν από την ασιτία, τις γέννες, τις κακουχίες, τις ασθένειες, το κρύο. Την πληρώνουν όμως και οι ελάχιστοι φιλόζωοι, που από το υστέρημα τους προσφέρουν σε αυτά τα ζωντανά. Όμως τίποτα από αυτά δεν επαρκεί.

Τι κρίμα που ο κ. Αστέριος Ροντούλης δεν είναι ακόμα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να του δείξουμε και να του αποδείξουμε, ότι το νομοσχέδιο – που έφτιαξε – επί της ουσίας καταδικάζει εκείνους, οι οποίοι παλεύουν να σώσουν τα ζώα… Παρ’ όλα αυτά θα του το στείλουμε τα όσα γράφει η κα Καραγιαννάκη, γιατί είναι καλό να τα γνωρίζει, ώστε να θυμηθεί την επόμενη φορά, που θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής… γιατί θα τον «μαυρίσουν»…
Αξίζει να δείτε και να διαβάσετε…

«Προς όλους τους αδιάφορους που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι, στις φιλοζωικές ομάδες και φυσικά προς το Δήμο Βέροιας, που ασχολείται με το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων. Ο μοναδικός λόγος, που αποφάσισα να γράψω για αυτά τα αθώα πλάσματα, είναι γιατί βαρέθηκα να ακούω και να βλέπω όλους τους παραπάνω να επιδεικνύουν με την παραμικρή αφορμή, το τι κάνουν για τα αδέσποτα ενώ στην ουσία, κάνουν ελάχιστα πράγματα έως και τίποτα.

Για αυτό λοιπόν θα σας γράψω και θα σας δείξω κάποιες φωτογραφίες για το πώς έχουν τα πράγματα στο μέρος που ζω, στο Σέλι Ημαθίας, τα τελευταία τρία χρόνια. Αδέσποτα, αδέσποτα, αδέσποτα σκυλιά παντού, κάθε μέρα και κάτι καινούριο. Τα περισσότερα θύματα εγκατάλειψης κυνηγών και κάποια των τσομπάνηδων, τα οποία αναπαράγονται ανεξέλεγκτα.

Φυσικά δεν μπορώ να βρω όλα τα αδέσποτα που υπάρχουν στο χωριό, κυρίως αυτή την εποχή που έχει 1,5 μέτρο χιόνι και πολύ κρύο, αλλά πιστέψτε με είναι πάρα πολλά. Σκυλιά που έχουν γεννήσει και πιθανόν τα κουτάβια τους δεν θα επιβιώσουν μέσα στο κρύο και στο χιόνι χωρίς τροφή.

Σκυλιά, που είναι εγκυμονούν, και δυστυχώς όποιο θηλυκό σκυλί υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χωριό έχει ζευγαρώσει, οπότε σε δυο μήνες περίπου θα γίνεται πανικός από κουτάβια. Στα τρία χρόνια που ζω στο Σέλι έχω δώσει για υιοθεσία πολλά σκυλιά και συνεχίζω, έχω στειρώσει σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας κάποια θηλυκά και ταΐζω συνεχώς για όσο θα μπορώ, ακόμη περισσότερα.

Αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τα σκυλιά είναι τόσα πολλά, που πλέον δεν τα προλαβαίνω, ώστε να τους παρέχω έστω ένα πιάτο φαγητό, δεν μιλάω για χάπια και εμβόλια, που μέχρι πέρυσι τα έκανα κι αυτά, αλλά τώρα αδυνατώ. Αυτό φυσικά είναι, που με πληγώνει πιο πολύ από όλα, γιατί αυτά τα πλάσματα είναι θύματα εγκατάλειψης του ανθρώπου και την πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο. Μια - δυο φόρες, που ζήτησα βοήθεια από τους αρμόδιους της περιοχής, δεν βρήκα καμία ανταπόκριση κι έτσι συνεχίζω - όπως ξεκίνησα - μόνη μου.

Όμως πλέον δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με τόσα σκυλιά σε ένα μέρος, που δεν κατοικείται, και με τη βοήθεια κανενός. Κάποιοι μόνο, να λένε, ξέρουν, μα κανείς τους δεν ήρθε μια φορά σε αυτό το χωριό να δει τι γίνεται και πως πεθαίνουν αυτές οι ψυχές χωρίς να το καταλάβει κανείς, για αυτό και δεν τους νοιάζει, γιατί δεν το βλέπουν, όπως εγώ. Για αυτά και άλλα πολλά που δεν μπορώ να τα εκφράσω γράφοντας, λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι μόνο για αυτές τις αθώες ψυχές».

Τις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε, τις τράβηξε η κα Καραγιαννάκη. Κάποια σκυλιά ή εξαφανίστηκαν ή εντοπίστηκαν νεκρά την επόμενη μέρα, που τα αναζήτησε, για να τα ταΐσει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην προσπάθεια του κάνει επικοινωνήστε μαζί της στο email: ioannakaragiannaki@gmail.com. 

http://www.zoosos.gr/article/1115/seli-emathias-ta-adespota-pethainoun-apo-ten-peina-kai-psuhos