Web Toolbar by Wibiya Εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους ... στο ΤΕΙ! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους ... στο ΤΕΙ!

Εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους ... στο ΤΕΙ!Ασυνείδητοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στο χώρο του ΤΕΙ, στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να παρακολουθούν τα αδέσποτα ζώα να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς μάλιστα να έχει κανείς τη δυνατότητα να τους προσφέρει τη αγάπη και τη φροντίδα που έχουν ανάγκη. 

Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, εκπρόσωποι των φοιτητών μέριμνας του ΤΕΙ Κρήτης εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά και το αίτημά τους για άμεσα μέτρα, τονίζοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που φοιτητές έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση κάποιου αδέσποτου ζώου, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, όπως ... οι ψύλλοι που πλημμυρίζουν τους χώρους της εστίας, όπου κυκλοφορούν ελεύθερα τα ζώα.

Η επαφή με το δήμο και τη διοίκηση του ΤΕΙ δεν έχει αποδώσει καρπούς, καθώς οι λύσεις που προτείνονται και τα μέτρα που λαμβάνονται δε λύνουν το πρόβλημα. Η πρόταση εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος για δημιουργία ενός περιφραγμένου χώρου τον οποίο θα φροντίζουν εθελοντές φοιτητές, φαίνεται πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, λόγω των περιορισμένων οικονομικών, ωστόσο οι φοιτητές ζητούν λύσεις εδώ και τώρα, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σας γράφουμε σχετικά με ένα χρόνιο πρόβλημα που ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά στο ίδρυμα μας και χρήζει άμεσης λύσης! Ο λόγος για τα αδέσποτα του ιδρύματός τα οποία μέρα με τη μέρα αυξάνονται με ρυθμό που δεν μπορούμε καν να παρακολουθήσουμε.  Κύριο αίτιο οι κακως εννοούμενοι φιλόζωοι που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους στο χώρο του Τ.Ε.Ι.Οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες για εκείνα και πολλές φορές απαγορευτικές για τους ανθρώπους ολόκληρης της κοινότητας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που φοιτητές έχουν καταλήξει στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση κάποιου αδέσποτου ζώου (υπάρχουν υπεράριθμες επίσημες καταγγελίες στη διοίκηση του Τ.Ε.Ι.). 

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φοιτητές αλλά και οι ίδιοι οι καθηγητές προβληματίζονται για το πώς θα φτάσουν στην αίθουσα διδασκαλίας αναγκασμένοι να περάσουν μέσα από μια ''ομάδα'' ζώων τα οποία περιφέρονται μέσα στο ίδρυμα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαμένοντες φοιτητές  στην εστία δυσκολεύονται να φτάσουν στο ίδρυμα λόγω των σκυλιών που υπάρχουν στην αυλή της εστίας, δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από επαφή αδέσποτων με ρούχα στις απλώστρες της εστίας, η εστία γεμίζει ψύλλους και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας. Οι περιπτώσεις υπεράριθμες, οι καταστάσεις επιεικώς χαρακτηρίζονται δύσκολες και τα θύματα από επιθέσεις ζώων εντός του ιδρύματος αδύνατο να απαριθμηθούν.

Πολλές φορές έχουμε επικοινωνήσει τόσο με αρμόδιους του δήμου όσο και με αρμόδιους του ιδρύματος και ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτώσεις το μπαλάκι ευθυνών, οι μεν μας στέλνουν στους δε. Προφανώς η περισυλλογή των ζώων, η στείρωση αυτών και η επαναφορά τους στον χώρο από όπου και περισυνελέγησαν, όπως και έκανε ο δήμος κάθε δεύτερο χρόνο μέχρι τώρα, δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα τα οποία εμείς τουλάχιστον επιθυμούσαμε. 

Η πρόταση του ιδρύματος για τη δημιουργία ενός περιφραγμένου χώρου όπου θα φροντίζονται από εθελοντές φοιτητές, μάλλον αδιανόητη για τα οικονομικά του ιδρύματος και αρκετά μακροπρόθεσμη. Εμείς όμως κάθε μέρα καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Παρόλο που δε μοιάζει και τόσο σοβαρό σαν πρώτη εικόνα, στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνο και χρειαζόμαστε άμεση λύση!

Βέβαιοι ότι είστε αντάξιοι των περιστάσεων, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και να μας βοηθήσετε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που μας βαραίνει.

Πηγή: cretalive.gr