Web Toolbar by Wibiya Μήνυμα από το ΚΑΖ για όσους εγκαταλείπουν κουτάβια απέξω ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα από το ΚΑΖ για όσους εγκαταλείπουν κουτάβια απέξω

Προς όσους εγκαταλείπουν κουτάβια στο ερειπωμένο σπιτάκι από τσιμεντόλιθους έξω από το καταφύγιο. Σας παρακαλούμε σταματήστε να αφήνετε εκεί ζώα.  Το σπιτάκι είναι μολυσμένο με τύφο.
Θα διαπιστώσατε ότι ορισμένα κουτάβια που μας αφήσατε δεν μπήκαν ποτέ σε αγγελίες.  Αυτό έγινε  γιατί φέρατε ζώα με τύφο με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν και τα επόμενα που φέρνετε κι αφήνετε εκεί στα κρυφά τη νύχτα.  
Ο τύφος είναι ένας ιός ιδιαίτερα κολλητικός και ιδιαίτερα ανθεκτικός που μπορεί να ζήσει έως και 7 μήνες στο περιβάλλον μετά από την πρώτη εμφάνισή του και δεν πτοείται από τις καιρικές συνθήκες.  Το ερειπωμένο σπιτάκι, που είναι μία εγκαταλελειμμένη παλιά στάνη, δεν μπορεί να απολυμανθεί σωστά γιατί δεν έχει λείες επιφάνειες και στο χώμα που έχει για πάτωμα, ο ιός μπορεί να ζήσει επ' άπειρο όσο φέρνετε ζώα που αναπαράγουν τον ιό. 
 Επιπλέον θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι με τις δεκάδες κουτάβια που έχετε εγκαταλείψει εκεί, έχετε κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο ΚΑΖ απ' όση θα έκανε κάποιος που δεν αγαπά τα ζώα.  Μας έχετε εξαντλήσει οικονομικά και ψυχικά και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό για το οποίο ιδρύθηκε ο σύλλογος, δηλαδή στειρώσεις αδέσποτων και περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων.  Όλη μας η ενέργεια και οι οικονομικοί πόροι καταναλώνονται στην φροντίδα και διάσωση των κουταβιών που εγκαταλείπετε.  Αν πάλι σκοπός σας είναι η εξόντωση του ΚΑΖ, συνεχίστε να αφήνετε κουτάβια...
adespoto.gr