Web Toolbar by Wibiya Έκαιγαν ζωντανά τα αδέσποτα στους 900 βαθμούς! ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Έκαιγαν ζωντανά τα αδέσποτα στους 900 βαθμούς!

Έκαιγαν ζωντανά τα αδέσποτα στους 900 βαθμούς!Η ευθανασία των χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στην Ουκρανία, που σχετίζεται με τη διοργάνωση του EURO 2012, θα σταματήσει. Το Κίεβο -μετά την παγκόσμια κατακραυγή- αποφάσισε σε συνεργασία με το ίδρυμα «La Fondation 30 Millions d’Amis» και την οργάνωση «Pfoten Vier» να προχωρήσει σ’ ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού και στειρώσεων των ζώων.

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, το γαλλικό ίδρυμα «La Fondation 30 Millions d’Amis», σε συνεργασία με την αυστριακή φιλοζωική οργάνωση «Pfoten Vier», κατέληξε σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές, ώστε να σταματήσουν την εξόντωση των αδέσποτων σκύλων, που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων και οι ουκρανικές αρχές υπέγραψαν χθες το μεσημέρι στο Κίεβο Μνημόνιο Κατανόησης για να καθιερωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων.

Πρόκειται για τη μόνη εναλλακτική λύση έναντι της «ευθανασίας» με φόλες ή τη μαζική θανάτωση ζώων σε ειδικούς φούρνους, που είχε υιοθετηθεί μέχρι τώρα.

Εμβολιασμοί και στειρώσεις
Για να υποστηρίξουν αυτό το σχέδιο διάσωσης των αδέσποτων ζώων, το «La Fondation 30 Millions d’Amis» θα διαθέσει 250.000 ευρώ για τους εμβολιασμούς, για τις χιλιάδες στειρώσεις που θα πρέπει να γίνουν, καθώς και για τη δημιουργία κινητών κτηνιατρικών μονάδων. Ο Hutin Reha, πρόεδρος του ιδρύματος «La Fondation 30 Millions d’Amis», τόνισε ότι «η δολοφονία χιλιάδων σκυλιών, κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες, δεν συνάδει με ένα αθλητικό γεγονός, με μια ποδοσφαιρική γιορτή διεθνούς εμβέλειας».

Τι έχει συμβεί
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, που αναδημοσιεύτηκαν και από τα ελληνικά ΜΜΕ, δύστυχα ζώα καίγονται ζωντανά στους 900 βαθμούς Κελσίου και δηλητηριάζονται μαζικά. Οργανώσεις ζωόφιλων ακτιβιστών κατηγορούν τις ουκρανικές αρχές για χρήση παράνομων και απάνθρωπων μεθόδων θανάτωσης των αδέσποτων τετράποδων.

Λένε πως συχνά τα σκυλιά δηλητηριάζονται με παράνομες ουσίες, που επιφέρουν αργό και βασανιστικό θάνατο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Αρχές βιάζονται να καθαρίσουν τους δρόμους πριν από το κύπελλο ποδοσφαίρου EURO 2012.

Οι διοργανωτές του EURO 2012, μεταξύ των οποίων είναι και η UEFA, αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε αυτή την εκστρατεία εξάλειψης των αδέσποτων. Οι Αρχές μιλούν για 9.000 θανάτους σκυλιών, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις για περισσότερους. «Είναι σφαγείο», λέει ο επικεφαλής του Ουκρανικού Συλλόγου Προστασίας Ζώων, Asya Serpinska.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει μια ανεπίσημη διαταγή προκειμένου να «καθαρίσουν» οι πόλεις του Euro από τα αδέσποτα, έτσι ώστε να μη δαγκώσουν κάποιον τουρίστα», τονίζει.

Αντιδράσεις και στην Ελλάδα
Τον Δεκέμβριο του 2011 τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, Νατάσα Μπομπολάκη, Τίνα Κασιδόκωστα και Γιάννα Κατίρτζογλου, πήγαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας για την εξόντωση χιλιάδων αδέσποτων στην Ουκρανία εν όψει του EURO 2012, το οποίο θα διεξαχθεί εκεί.

Την επιστολή παρέλαβε σύμβουλος του ουκρανού πρεσβευτή, στον οποίο οι τρεις εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων εξέθεσαν τους λόγους της επίσκεψής τους. Εκείνος -όπως έγινε γνωστό- τους απάντησε ότι «η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι ενήμερη για το θέμα αυτό, το οποίο έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση σε παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνει μέτρα ώστε να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής των αδέσποτων ζώων, φροντίζοντας παράλληλα και για την ευζωία τους».

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας τόνισαν: «Ελπίζουμε πως το καθολικό ρεύμα αντίδρασης που έχει δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο τελικά θα θέσει τέρμα στην εξόντωση των υπόλοιπων αδέσποτων ζώων και ότι πραγματικά θα ληφθούν μέτρα για την ευημερία των ζώων αυτών. Εχοντας βέβαια έντονες επιφυλάξεις για τα ανωτέρω θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ενώνοντας τη δική μας φωνή με αυτή του παγκόσμιου φιλοζωικού κινήματος για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία σε βάρος των ζώων».

ΠΗΓΗ: zoosos.gr