Web Toolbar by Wibiya Μασάζ για…το σκύλο σας! (+video) ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μασάζ για…το σκύλο σας! (+video)

Μασάζ για…το σκύλο σας!(+video)Κι όμως μασάζ μπορούμε να κάνουμε και στο σκύλο μας! Ναι καλά βλέπουν τα ματάκια σας το θέμα μας είναι το μασάζ στον αγαπημένο μας φίλο. Μπορεί πολλοί από εσάς να μην το γνωρίζετε όμως έρευνες έχουν δείξει πως με τον τρόπο αυτό βοηθάμε το κατοικίδιο μας να αισθανθεί καλύτερα! Ένα καλό μασάζ λοιπόν θα διώξει το άγχος και την αρνητική του ενέργεια και επιπλέον θα ενισχύσει τον μεταξύ σας δεσμό. Επίσης, ο “φίλος” σας θα ηρεμήσει καθώς οι μυς του με τον τρόπο αυτό θα χαλαρώσουν.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε διατεθειμένοι να του αφοσιωθείτε απόλυτα κατά τη διάρκεια του μασάζ για να αισθανθεί ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία. Με την “τεχνική” αυτή βελτιώνεται η κινητικότητα του αν είναι μεγάλος ηλικιακά, γίνεται πιο ευέλικτος και αν ασκείται πολύ αποτρέπονται οι τραυματισμοί. Το μασάζ όμως είναι ευεργετικό και μετά από τραυματισμούς ή χειρουργεία καθώς μειώνει το χρόνο της αποθεραπείας αλλά και τον πόνο που νιώθει το ζωάκι μας.


Τέλος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την αποτοξίνωση του οργανισμού του σκύλου μας. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα του κάνουμε το μασάζ αυτό, να ξεκινήσουμε με μαλακές κινήσεις και σταδιακά να αυξήσουμε την ένταση. Αν δείτε μετά από κάποια ώρα ότι ενοχλείται μην συνεχίσετε, θα σας το επιτρέψει για όσο του το επιτρέψουν και οι μυς του και για όσο το άγγιγμα σας είναι ευεργετικό!
Οι τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να “ζυμώσετε”, να τσιμπήσετε, να τρίψετε, να χτυπήσετε μαλακά και να τεντώσετε.


Παρακολουθείστε λοιπόν το βίντεο που ακολουθεί και καλή σας επιτυχία!



Πηγή: Παρά Τρίχα