Web Toolbar by Wibiya Μνημείο τετράποδων πεσόντων!!! ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μνημείο τετράποδων πεσόντων!!!


Μνημείο τετράποδων πεσόντων!!!Ένα μνημείο αφιερωμένο στα ζώα που σκοτώθηκαν στους πολέμους του 20ου αιώνα δεσπόζει λίγα μέτρα από το Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο στην κεντρική πύλη του Χάιντ Παρκ.

Το μνημείο αυτό ανεγέρθηκε το Νοέμβριο του 2004 από γνωστούς Άγγλους φιλόζωους για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό τα ζώα που βοήθησαν το καθένα με το δικό του τρόπο τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια πολέμων στον 20ο αιώνα. Είναι μεγάλο και επιβλητικό γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντική θεωρούν οι Άγγλοι την προσφορά των ζώων και πως θέλουν να κάνουν και τον κόσμο να το σκεφτεί και να το καταλάβει.
 Το έργο στοίχησε στους Άγγλους 2000000 λίρες, δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Ντέιβιντ Μπακχάουζ και εγκαινιάστηκε από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αδελφή της βασίλισσας!

 Το μνημείο έχει δυο επιγραφές: “Το μνημείο αυτό είναι ένας μεγάλος και συγκινητικός φόρος τιμής στα ζώα που υπηρέτησαν, υπέφεραν και σκοτώθηκαν με τις βρετανικές, κοινοπολιτειακές και συμμαχικές δυνάμεις στα πεδία των μαχών του 20ου αιώνα” αναγράφεται στην πρώτη επιγραφή και “Δεν είχαν επιλογή” αναγράφεται στη δεύτερη επιγραφή.
 Στο έργο αυτό βλέπουμε άλογα, γαϊδουράκια και μουλάρια με τα φορτία τους, σκύλους “διασώστες” αλλά και καμήλες και ελέφαντες.

 Κάτι πολύ σημαντικό που μας αποδεικνύει όμως είναι πως ορισμένες φορές και ο άνθρωπος αναγνωρίζει το έργο των ζώων και δείχνει την εκτίμηση και το σεβασμό του προς αυτά. Μακάρι τέτοια έργα να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση…

webpet