Web Toolbar by Wibiya ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ 8 ΣΚΥΛΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙ 8 ΣΚΥΛΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ


Καλησπέρα σας και καλή χρονιά.  
   
Αντιμετωπίζω όπως πολλοί συνάνθρωποι μας ένα θέμα με 8 αδέσποτα σκυλάκια, 2 – 3 μηνών. Είναι ημίαιμα και η μητέρα τους είναι μεσαίου μεγέθους γύρω στα 15 κιλά. Ο πατέρας κάποιος από τα υπόλοιπα αδέσποτα της γύρω περιοχής που είναι μεσαία προς μεγαλόσωμα από 20 εως 30 κιλά περίπου.  
Δυστυχώς ο χώρος στον οποίο τα έχω περιορίσει για να τους παρέχω τροφή και νερό είναι ιδιόκτητος και οι ιδιοκτήτες θέλουν να απομακρυνθούν, και εγώ δεν μπορώ να βρώ κάποιο άλλο χώρο, και μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιον που να ενδιαφέρεται να τα υιοθετήσει υπεύθυνα.  
Για το λόγο αυτό απευθύνομαι σε εσάς μηπώς γνωρίζετε κάποιον που να ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από αυτά, ή ακόμα αν μπορείτε εσείς να τα δεχτείτε.  
Η άλλη επιλογή μου δυστυχώς είναι να τα δώσω να τα κοιμήσουν.  
Ευχαριστώ.  
   
Με εκτίμηση 
Νίκος Θεοδωρόπουλος


Νίκος Θεοδωρόπουλος
Κτηνίατρος
Eurofarma Α.Ε.
Πτηνοτροφικές επιχειρήσεις
Κύπρου 91 - Κόρινθος
Τ.Κ. 20100
τηλ. 27410 25980
κιν. 6936122969
fax 27410 22986
e-mail : ntheodoropoulos@eurofarma.gr
www.eurofarma.gr

και η απαντηση μας:

---------- Forwarded message ----------
From: ANASTASIA ARAVANTINOU <anastasiapatras></anastasiapatras>
Date: 2012/1/4
Subject: σχετικα με το μηνυμα σας στον Αχαικο Συλλογο
To: Nikos Theodoropoulos <ntheodoropoulos></ntheodoropoulos>


Κυριε Θεοδωροπουλε,

το προβλημα που αντιμετωπιζετε ειναι κατι που εχουν ολες οι φιλοζωικες οργανωσεις οποτε το να βρειτε να δωσετε 8 σκυλια αμεσα ειναι δυσκολο. Θελει χρονο και προσπαθεια.

Αυτο ομως που μου κανει αλγηνη εντυπωση στο μηνυμα σας ειναι το οτι αν και κτηνιατρος θα επιλεξετε τελικα την θανατωση τους για να λυσετε το προβλημα σας. Οταν ακουω αυτον τον συναισθηματικο εκβιασμο απο καποιο κτηνοτροφο ή καποιον αμορφωτο χωρικο δεν με εκπλησσει. Οταν ομως το ακουω απο καποιον μορφωμενο ανθρωπο και δη κτηνιατρο αγανακτω.

Καταρχην η επιστημονικη δεοντολογια δεν σας επιτρεπει την θανατωση τους και κατα δευτερον η νομοθεσια. Κατα τριτον, δεν εχετε κανενα απολυτως δικαιωμα να θανατωσετε κανενα ζωο με το προσχημα της προστασιας του.


Στις περιπτωσεις που μας "απειλουν" οτι θα θανατωσουν καποιο ζωο για τον οποιοδηποτε λογο κανουμε καταγγελια στην Δ/νση Κτηνιατρικης και ενημερωνουμε και την αστυνομια ωστε να μην εξαφανιστουν τα ζωα. Στην δικη σας περιπτωση θα επικοινωνησω και με τον Πανελληνιο Κτηνιατρικο Συλλογο και με το Υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης και με τα ΜΜΕ και με ολες τις φιλοζωικες οργανωσεις στην Ελλαδα. Ο λογος ειναι απλος: θα προσπαθησω να προστατευσω αυτα τα ζωα με οποιον τροπο μπορω.
Οποιαδηποτε ενοχληση και προβλημα κι αν σας δημιουργησω θα ειναι προσωρινο, η θανατωση που ομως θα επιλεξετε για τα ζωα ειναι μονιμη. Δεν δεχομαι επ'ουδενι αγνοια και αναλγησια απο κτηνιατρο.

Στο τελος θα γινει αυτο για το οποιο επικοινωνησατε μαζι μου εξ'αρχης, θα βρεθει λυση για τα ζωα αλλα θα ενημερωθειτε κι εσεις για τις υποχρεωσεις σας ως πολιτης και ως κτηνιατρος. Για περισσοτερα σας παραπεμπω τοσο στον ν. 3170/2003 οσο και στον ορκο του Ιπποκρατη.


--
Αναστασία Αραβαντινού
Αχαικός Σύλλογος για την Μέριμνα των Ζώων
Πάτρα
6933224040

www.asca.gr

---------- Forwarded message ----------
From: Nikos Theodoropoulos <ntheodoropoulos></ntheodoropoulos>
Date: 2012/1/4
Subject: RE: σχετικα με το μηνυμα σας στον Αχαικο Συλλογο
To: ANASTASIA ARAVANTINOU <anastasiapatras></anastasiapatras>


Κυρία Αραβαντινου καλησπέρα σας,  
   
Το e-mail που σας έστειλα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έχει απειλητική ούτε εκβιαστική διάθεση προς τους αποδέκτες του. Λυπάμαι πολύ αν το δέχεστε με αυτό τον τρόπο. (Ίσως να φταίει η διατύπωσή του οπότε ζητώ συγγνώμη.)  Φυσικά δεν το έχω στείλει μόνο σε εσάς, και δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα όχι η τελευταία προσπάθεια που κάνω για να βρω σπίτι σε αυτά τα κουταβάκια.

                Αν και δεν ξέρω κατά πόσο σας ενδιαφέρει θα προσπαθήσω και σας δώσω κάποιες λεπτομέρειες της υπόθεσης μιας και μάλλον δεν τις γνωρίζετε.
               
                Όπως αναφέρω στο μήνυμά  μου τα κουταβάκια βρίσκονται σε ιδιόκτητο χώρο και όχι σε δημόσιο. Ο χώρος αυτός δεν είναι δικός μου και δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάρει την απόφαση για το μέλλον των κουταβιών.Απλώς προσπαθώ να βρω σπίτι για τα κουτάβια, χωρίς αυτά να χρειαστεί να καταλήξουν αδέσποτα αν κάποια στιγμή τα πάρει η μητέρα τους και τα μεταφέρει. Δυστυχώς η ιδιοκτησία όπου εισέρχονται  είναι αρκετά στρέματα, με κάποια κενά μάλλον στην περίφραξη και η μητέρα τους αδέσποτη, την οποία δεν έχουν ακόμα καταφέρει να στειρώσουν γιατι δεν είναι πολύ φιλική με τους ανθρώπους ή δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Είμαι γνώστης της κατάστασης και προσπαθώ να δράσω συμβουλευτικά σταθμίζοντας όσους παράγοντες μπορώ.

                Συμβουλευτικά θα μπορούσατε να δράσετε κι εσείς, αλλά και ο τρόπος που επιλέγετε είναι δεκτός , αν και κάπως απόλυτος και μονοδιάστατος.


Με εκτίμηση
Νίκος Θεοδωρόπουλος


ANASTASIA ARAVANTINOU
19:40 (0 minutes ago)


to Nikos

Κυριε Θεοδωροπουλε,

η διατυπωση σας ειναι σαφης και πρωτα θα εξασφαλισω οτι δεν θα θανατωσετε τα ζωα και μετα θα μαθω λεπτομερειες. Οπως σας ειπα η ενοχληση σας θα ειναι προσωρινη, η θανατωση μονιμη.

Επ' αυτου ειναι το προβλημα μου

ευχαριστω

facebook