Web Toolbar by Wibiya H Μπόρα συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΛ ΑΣ ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

H Μπόρα συνταξιοδοτήθηκε από την ΕΛ ΑΣ

και υιοθετήθηκε από ανθυπαστυνόμο μέσω της "Ζωόφιλης Δράσης"

Υπηρέτησε στην ΕΛ ΑΣ για 11 συναπτά έτη και σήμερα συνταξιοδοτήθηκε ! Ο λόγος για τη Μπόρα ένα πανέμορφο Θηλυκό ποιμενικό, χρώματος μαύρου γκρι ειδικά εκπαιδευμένο που προσέφερε τις υπηρεσίες της στην ...

Ελληνική Αστυνομία με αφοσίωση δίπλα στο συνάδελφο και χειριστή της ανθ/νομο για 11 ολόκληρα χρόνια .
Σήμερα που η Μπόρα ολοκλήρωσε τη Θητεία της Υιοθετήθηκε επίσημα από τον συνάδελφο της ανθυπαστυνόμο μέσω του Σωματίου της Ζωόφιλης Δράσης . Oι «τετράποδοι αστυνόμοι», γνωστοί και από τον κινηματογράφο με τον κωδικό «K-9» υποβοηθούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι ένα κομμάτι της.
Ο Αστυνομικός σκύλος συνοδεύεται από αστυνομικό που έχει επιλέξει εθελοντικά αυτή την ειδικότητα και είναι φυσικά φιλόζωος , τόσο αυτός, όσο και η οικογένειά του Η βασική εκπαίδευση των συνοδών-χειριστών, διαρκεί από ένα μέχρι τρεις μήνες.
Μετά την εκπαίδευσή τους ως συνοδού-χειριστή Αστυνομικού σκύλου θα παραμείνει υποχρεωτικά με το σκύλο του για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Λέμε υποχρεωτικά αφού σε κάθε του μετακίνηση ακόμα και όταν θα διανύσει την άδειά του εντός Ελλάδος θα έχει μαζί του το σκύλο του , είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και ζει μαζί με αυτή και στον ίδιο ρυθμό.
Η Εκπαίδευση γίνεται από την Υπηρεσία εκπαιδευτών και συνοδών σκύλων που υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία.
Το προσωπικό που αποφοιτά ευδόκιμα αποκτά με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ανάλογα με την εκπαίδευση στην οποία υποβλήθηκε, την ειδικότητα του εκπαιδευτή συνοδών − χειριστών σκύλων ή του συνοδού-χειριστή σκύλων:
α. περιπολίας (για την αναζήτηση εξαφανισθέντων ατόμων, τη φύλαξη προσώπων και πραγμάτων, τη φύλαξη και συνοδεία κρατουμένων προς αποτροπή απόδρασης, τη λήψη μέτρων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και την καταδίωξη και σύλληψη ατόμων που τελούν αυτόφωρα εγκλήματα)
β. ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
γ. ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.
δ. περιπολίας και ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
ε. περιπολίας και ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.

Όσοι αποκτούν την ειδικότητα του εκπαιδευτή εξακολουθούν να εκτελούν καθήκοντα συνοδού- χειριστή, παράλληλα με τα καθήκοντα του εκπαιδευτή.
Ο άξιος και από σήμερα νόμιμος ιδιοκτήτης της δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνηση του .
Το ίδιο συγκινημένοι κι εμείς στη Ζωόφιλη Δράση γι αυτή την υπέροχη σχέση ζωής ,τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.


animalspress