Web Toolbar by Wibiya Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Στη Βουλή έφτασαν οι καταγγελίες, οι πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει τα εγκλήματα, τα οποία συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στα Μουδανιά Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Προποντίδας. Μετά τα εκτενή δημοσιεύματα του zoosos.gr για τις δηλητηριάσεις, τις παγίδες με συρμάτινες θηλιές με τις οποίες εξοντώνουν τα ζώα, τις απειλές και τις διώξεις – που δέχονται οι φιλόζωοι – ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, ρώτησε εγγράφως στις 23 Ιανουαρίου 2012 τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, τι προτίθεται να πράξει το ΥΠ.Α.Α.Τ., ώστε ο Δήμος Νέας Προποντίδας να αναλάβει τις υποχρεώσεις του απέναντι στα αδέσποτα της περιοχής.

Εμείς ως zoosos.gr αρχικά κάναμε έκκληση στον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη, να ασχοληθεί με το θέμα. Εκείνος μετά από αρκετή πίεση και εξαιτίας της δημοσιότητας, που δώσαμε, στα όσα γίνονται στην περιοχή του, αρκέστηκε στη διοργάνωση μιας σύσκεψης τον περασμένο Νοέμβριο και στην έκδοση ενός δελτίου Τύπου. Όλα αυτά έγιναν, ώστε να δείξει πως τελικά κάτι κάνει. Όμως οι υποσχέσεις έμεινα απλά «Θα».

Ιδιώτες κτηνίατροι και απλοί δημότες (5-6 άνθρωποι όλοι κι όλοι), που δεν αντέχουν να βλέπουν τα ζώα θύματα στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων, τα ταΐζουν, στειρώνουν όσα μπορούν, κυνηγούν με μηνύσεις εκείνους που τα δηλητηριάζουν… Όμως μόνοι τους ελάχιστα μπορούν να καταφέρουν!

Αλήθεια ο κ. δήμαρχος Νέας Προποντίδας τι άλλο περιμένει να συμβεί για να συγκινηθεί και να ασχοληθεί με τα αδέσποτα της περιοχής του;

http://www.zoosos.gr/article/971/ta-madata-gia-ta-eglemata-ste-nea-propodida-ephtasan-kai-ste-voule