Web Toolbar by Wibiya Η φωτογραφία του άστεγου με τον σκύλο που ΔΕΝ τραβήχτηκε στην Αθήνα ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η φωτογραφία του άστεγου με τον σκύλο που ΔΕΝ τραβήχτηκε στην Αθήνα

 Εδώ και πολλές μέρες μια φωτογραφία, που απεικονίζει έναν άστεγο, ο οποίος επαιτεί κρατώντας με θέρμη στην αγκαλιά του τον σκύλο του τυλιγμένο σε μια κουβέρτα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω Facebook, blogs, και ιστοσελίδων ποικίλης ύλης. Η φωτογραφία αποτυπώνει ένα πολύ δυνατό θέμα, το οποίο αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις και συγκινεί χιλιάδες φιλόζωους.

Κάποιοι αρκέστηκαν σε μια επιδερμική προσέγγιση της εικόνας, καθώς στοχεύουν στο θυμικό των αναγνωστών τους και στην επιδερμική συμπάθεια, την οποία εκείνοι θα εκφράσουν επισκεπτόμενοι ξανά και ξανά την ιστοσελίδα τους, γι’ αυτό και έγραψαν, ότι η φωτογραφία δείχνει άστεγο στην Αθήνα και μάλιστα στην οδό Σταδίου!


Αυτή τη φωτογραφία χρησιμοποίησε δείχνοντας την από το βήμα της Βουλής και η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας την περασμένη Τρίτη το βράδυ κατά τη διάρκεια της ψήφισης επί της αρχής του νομοσχεδίου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Η κα Πιπιλή είπε: «θα μου επιτρέψετε, κυρία Πρόεδρε, να καταθέσω στα πρακτικά της Βουλής αυτήν τη φωτογραφία, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Είναι μακριά, δεν τη βλέπετε, θα σας την περιγράψω, την ξέρετε. Είναι μία φωτογραφία, που μόλις προχθές ανηρτήθη στο διαδίκτυο και καταγράφει φωτογραφικά το συγκλονιστικό στιγμιότυπο ενός άστεγου - στην οδό Σταδίου, νομίζω, κάπου στο κέντρο της Αθήνας - που κοιμάται αγκαλιά με ένα αδέσποτο σκυλί.

Αυτό αποδεικνύει, ότι σε μία κοινωνία δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε τις ανάγκες του ανθρώπου από την ανάγκη, που έχει, να είναι με τα ζώα, ακόμα και όταν είναι φτωχός και άστεγος. Κυρία Πρόεδρε, καταθέτω τη φωτογραφία για τα πρακτικά».


Μπορεί για κάποιους να μην έχει σημασία, όμως το zoosos.gr έψαξε και βρήκε μερικές ακόμα φωτογραφίες, του ίδιου ανθρώπου – μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και εποχές – ο οποίος κρατά στην αγκαλιά του τον σκύλο του, οι οποίες αποδεικνύουν, ότι το στιγμιότυπο αυτό σίγουρα δεν τραβήχτηκε από κάποιον ερασιτέχνη ή επαγγελματία φωτογράφο στη Αθήνα, αλλά στο εξωτερικό! Οι πιο παρατηρητικοί θα δουν τις ομοιότητες του ανθρώπου και του ζώου, της κουβέρτας, του κόκκινου σακουλιού για τα λεφτά, που αφήνουν οι περαστικοί.


Δυστυχώς η κατάσταση των άστεγων και των αδέσποτων στην πόλη μας είναι πολύ χειρότερη. Αν θέλετε, να μην μείνετε σε διαπιστώσεις άνευ ουσίας και σε διατυπώσεις φράσεων συμπόνιας και Like μέσω Facebook, βοηθήστε έναν άστεγο, που μένει στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Ομόνοια παρέα με τον σκύλο του και χρειάζεται τη βοήθεια μας.