Web Toolbar by Wibiya Δεν υπάρχει κτηνίατρος με σύμβαση για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχει κτηνίατρος με σύμβαση για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα


ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Mεγαλώνει η αγανάκτηση των φιλόζωων το τελευταίο διάστημα, καθώς βλέπουν τα ζητήματα του κυνοκομείου να παραμένουν στάσιμα και μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει κτηνίατρος που να έχει σύμβαση με το δήμο, ώστε να περιθάλπτει τα αδέσποτα ζώα. Μέχρι στιγμής ...

ορισμένα άτομα, με προσωπική εργασία και οικονομική επιβάρυνση, μαζεύουν τα άρρωστα ή ταλαιπωρημένα αδέσποτα από τους δρόμους και τις συνοικίες, τονίζοντας όμως ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το κυνοκομείο, από τον Σεπτέμβριο του 2009 που πήρε άδεια ίδρυσης, δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει άδεια λειτουργίας όπως αναφέρουν, προσθέτοντας ότι όταν τοποθετήθηκαν εκεί ζώα δεν ήταν ολοκληρωμένο. Η άλλη όψη της ιστορία είναι ότι δεν υπάρχει γιατρός που να δέχεται να υπογράψει σύμβαση με το δήμο, έπειτα από τον τελευταίο που δεν είχε πληρωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Στο χώρο του κυνοκομείου το ωράριο των υπαλλήλων είναι μέχρι τις 12-1 το μεσημέρι. Από εκεί και μετά η μόνη παρουσία που μπορεί να υπάρξει είναι κάποιοι φιλόζωοι που θα βρεθούν εκεί από προσωπικό ενδιαφέρον. Τα σκυλιά περνούν το δεύτερο χειμώνα τους μέσα στα νερά και τα ρεύματα, πάνω στα τσιμέντα και όντας υπεράριθμα.

Μάλιστα, εδώ και κάποιο διάστημα δεν έχουν ούτε αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας το Ι.Χ. ενός υπαλλήλου όταν χρειαστεί να περισσυλέξουν ή να μεταφέρουν ένα ζώο. Αυτό καθώς το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνταν, ιδιοκτησίας του φιλοζωικόυ σωματείου Άργος, βρίσκεται ακινητοποιημένο σε συνεργείο.

Όπως λέει ο Νικήτας Κανταρτζής, του φιλοζωικού σωματείου Άργος, ενόσω συμβαίνουν όλα αυτά έχει κληθεί να πάει σε πολλά περιστατικά όπου κάποιο ζώο είχε ανάγκη περίθαλψης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο φιλόζωος που πηγαίνει στον κτηνίατρο επιβαρύνεται τα έξοδα της θεραπείας και την μετέπειτα φροντίδα του ζώου.

Για του λόγου το αληθές, στο σπίτι του κ. Κανταρτζή βρίσκονται αυτές τις μέρες δυο σκυλιά, ένα θηλυκό και ένα αρσενικό, που δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μόνα τους στο δρόμο. Το θηλυκό είναι σε ακινησία εδώ και ένα μήνα, καθώς έχει σπάσει τα πόδια του. Το αρσενικό είχε τραυματιστεί από άλλο σκυλί, όταν το περιστατικό αναφέρθηκε στους υπεύθυνους δεν ανταποκρίθηκαν και εδώ και δυο μέρες ο κ. Κανταρτζής φροντίζει και αυτό το ζώο.

Το παράπονό του είναι ότι ενώ όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν ορισμένα άτομα που τρέχουν από προσωπικό ενδιαφέρον, προς τα έξω καλλιεργείται η εικόνα ότι ο δήμος χειρίζεται επαρκώς το ζήτημα των αδέσποτων στην Κατερίνη. «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εμείς ξοδευόμαστε για όλα, κάτι πρέπει να γίνει και να παρέμβουν όποιοι είναι αρμόδιοι».

Ολύμπιο Βήμα online - Ν.Πιερίας 

animalspress